Son Dakika! Ankara Afrin Operasyonunun Biteceği Tarihi Duyurarak Irak'a Operasyon Sinyali Verdi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelen son açıklamada, Afrin operasyonunun Mayıs ayına kadar biteceği ve Irak'a sınır ötesi operasyon olacağı ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelen son açıklamada, Afrin operasyonunun Mayıs ayına kadar biteceği ve Irak’a sınır ötesi operasyon olacağı ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son yaptığı açıklamada Afrin’le ilgili kritik bilgiler verirken operasyonun son bulmasıyla beraber Irak’a sınır ötesi bir operasyon olacağını duyurdu.

‘MAYIS AYINA KADAR BİTER’

Suriye’de TSK ve ÖSO birlikleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonunun Mayıs ayına kadar sonlanacağını söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ta sınır ötesi operasyon olacağının sinyalini verdi.

‘IRAK HÜKÜMETİYLE PKK’YA KARŞI OPERASYON OLMALI’

Zeytin Dalı operasyonunun bitmesiyle Irak’ta sınır ötesi operasyon olacağının sinyallerini veren Çavuşoğlu, terör örgütü PKK’nın Irak’tan temizlenmesi gerektiğini dile getirerek, ‘Irak hükümetiyle beraber PKK’ya karşı ortak bir operasyon olacak, olmalı.’ dedi. Çavuşoğlu, sinyalini verdiği sınır ötesi operasyonun 12 Mayıs tarihinde Irak’ta yapılacak olan seçimler sonrasında yapılabileceğini de ekledi. Ayrıca söz konusu operasyonla ilgili İbadi ile görüşme gerçekleştiğini de söyledi.

SALİH MÜSLİM AÇIKLAMASI

Öte yandan ilk olarak Çekya’nın başkenti Prag’da yakalanan ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan PKK ve PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim’in İsveç’te olduğunu söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’ten Müslim için geçici tutuklama talebinde bulunulduğunu belirtti. Türkiye’nin Salih Müslim’i alana kadar dışişlerindeki çabalarına devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, terörist başı Salih Müslim2in bir an önce Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Son dakika Mevlüt Çavuşoğlu Afrin Zeytin Dalı Irak operasyonu Ne zaman bitecek