Son Dakika! Almanya'dan Skandal Karar: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Konuşmasını Yasakladı

TAKİP ET

Son dakika haberi… Almanya'da KRV eyalet hükümeti tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı seçim konuşmaları yasaklandı.

Son dakika haberi… Almanya'da KRV eyalet hükümeti tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı seçim konuşmaları yasaklandı.

Almanya'nın Solingen şehrinde yapılacak olan anma törenlerine katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun burada herhangi bir seçim konuşması yapması Almanya'da KRV eyalet hükümeti tarafından yasaklandı. 

HERHANGİ BİR SEÇİM KONUŞMASI YAPMASINI İSTEMİYORLAR
Çavuşoğlu'nun parlamentoda da konuşma yapmasını istemeyen Düsseldorf eyalet parlamentosunun Sosyal Demokrat ve Yeşiller milletvekillerinin kendi aralarında bu konuda görüştükleri ve mutabık kaldıkları belirtildi. KRV eyalet parlamentosu İhtiyarlar Heyeti'nin bu konuda uzlaştığı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Parti gruplarının kararlarının da bu yönde olduğu belirtildi. 

SOLİNGEN SALDIRISININ YILDÖNÜMÜ "SİYASİ PARTİ ÇEKİŞMELERİYLE" GÖLGELENEMEYECEK
Konu hakkında bir açıklama yapan KRV eyaleti hükümetinin sözcüsü Christian Wiermer, “Solingen saldırısının yıldönümü anmasının, "siyasi parti çekişmeleriyle" gölgelenemeyeceğini ifade ederek, 29 Mayıs 1993'teki saldırının "ne Almanya ne de Türkiye'deki seçim kampanyası için bir siyasi parti kavgasına dönüştürülemeyeceğini" dile getirdi. 

TÖRENLER 29 MAYIS’TA YAPILACAK
Solingen'de 29 Mayıs'ta yapılacak olan anma törenlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak. 

 

son dakika almanya skandal karar dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu son dakika haberi