Son Dakika! Almanya Başbakanı Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Önemli Davet

TAKİP ET

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimden sonra Berlin'e davet etti. İşte detaylar...

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimden sonra Berlin’e davet etti. İşte detaylar...

Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel, Solingen faciası nedeniyle Düsseldorf’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimden sonra bekliyoruz.’ dedi. 

SOLİNGEN KENTİNDE 5 TÜRK KUNDAKLANARAK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

29 Mayıs 1993 yılında Almanya Solingen’de 4 ırkçı Alman’ın yaptığı kundaklama sonucunda 5 Türk vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu saldırının 25. yılı münasebetiyle Solingen kentinde anma töreni gerçekleştirildi. Anma törenine Türkiye’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da katıldı. Anma töreninde konuşan Almanya Başbakanı Merkel, bu faciada ailesini kaybeden Mevlüde Genç’e, ‘Acılarınızı hiçbir söz ve özür telafi edemez.’ dedi. 

‘TEK HEDEFİMİZ ÜLKEMİZDE BARIŞ ORTAMI İÇİNDE YAŞAMAK’

Açıklamalarına devam eden Merkel, ‘Yabancı düşmanlığı, Irkçılık anti seminizim. Almanya’da veya başka bir ülkede kendine yer edinmemelidir.’ dedi. ‘Tek hedefimiz ülkemizde saygılı ve barış ortamı içerisinde yaşamaktır.’ diyen Merkel, bundan dolayı herkesin sorumluluk taşıması gerektiğini ve düşmanlığa ve kine karşı oluşturulan ışık zincirini kırmak gerektiğini belirtti. 

‘VATAN AİLE VE ARKADAŞIN OLDUĞU YERDİR’

Solingen katliamında ailesini kaybeden Mevlüde Genç’in acısını anladığını belirten Merkel, ‘Sizin de dediğiniz gibi Solingen benim memleketimdir. Türkiye gibidir. Bütün sokaklarını biliyorum. Vatan ailesinin ve arkadaşlarının olduğu yerdir. Vatan komşularını kim olduğunu bilmektir. Acı ve tatlı olaylar bu işin bir parçasıdır.’ dedi.

 

Son dakika Almanya Başbakan Merkel Erdoğan Davet Mevlüt Çavuşoğlu Solingen katliamı