Son Dakika! Açlık Grevinin Olaylı İsmi Semih Özakça Tahliye Edildi

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde KHK kararı ile mesleğinden ihraç edilen ve ihraç kararı sonrasında açlık grevi yapmaya başladıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Semih Özakça'nın tahliye edilmesine karar verildiği öğrenildi.

Alınan son dakika bilgisinde KHK kararı ile mesleğinden ihraç edilen ve ihraç kararı sonrasında açlık grevi yapmaya başladıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Semih Özakça’nın tahliye edilmesine karar verildiği öğrenildi. 

Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen daha sonra da açlık grevine başlayan Semih Özakça’nın bugün verilen kararla tahliye edildiği belirtildi.
Semih Özakça ve Nuriye Gülmen çıkarılan KHK kararı ile görevlerinden ihraç edilmiş ve iki eğitmen bu karar sonrasında açlık grevi kararı alarak eylem yapmaya başlamıştı. İki ismin olaylı geçen açlık grevi ve eylemlerinin ardından Özakça ve Gülmen gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Cezaevinde de açlık grevini sürdürdükleri ve hayati tehlikeye doğru gidişat gösterdikleri belirtilen Özakça ve Gülmen davasında bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı.

ELEKTRONİK KELEPÇE KOŞULU İLE TAHLİYE

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen davasında bugün 3. duruşma gerçekleştirildi. Duruşmanın sona ermesinin ardından Semih Özakça hakkında elektronik kelepçe koşulu ile tahliye kararı verildiği öğrenildi. Semih Özakça elektronik kelepçe koşulu ile tahliye edilirken Nuriye Gülmen’in tutukluluğunun devam etmesi kararı verildiği öğrenildi.

 

Semih Özakça Tahliye Nuriye Gülmen Dava KHK Eğitmen İhraç 3. Duruşma