Son Dakika! ABD'nin İran'a Yaptırımlarının İkinci Bölümü Başladı

TAKİP ET

ABD, İran'a karşı uyguladığı yaptırımları nükleer anlaşma ile kaldırmıştı. Fakat bugün saat 08.00 itibariyle yaptırımların ikinci bölümü uygulanmaya başlandı.

ABD yönetimi 2015'te nükleer anlaşma çerçevesinde İran'a yönelik yaptırımların kaldırmıştı.  Bugün saat 08.00 itibari ile İran yaptırımlarının enerji, finans ve deniz taşımacılığı sektörlerini kapsayan ikinci bölümü uygulanmaya başlandı.

ABD ve İran arasında yapılan nükleer anlaşma dan Donald Trump'ın çekilmesi nedeniyle kademeli olarak geri getirilen İran yaptırımlarının ikinci ve son paketi Washington saati ile 00.01 (TSİ 08.01) itibarıyla resmen başladı.

ÜLKE EKONOMİSİNİN CAN DAMARINI KESMEYİ HEDEFLİYOR

Getirilen yeni yaptırımlar İran ulusal petrol şirketi ve iştiraklerinin uluslararası faaliyetlerini Kutlayacak.  ABD yönetimi bu hamle ile büyük ölçüde Petrol ihracatına dayanan ülke ekonomisinin can damarını kesmeyi amaçlıyor.  Aynı zamanda yabancı finansal yabancı finansal kuruluşların İran Merkez Bankası ve İranlı diğer bankalarla işlem yapmasını da yaptırımlara tabi hale getirildi.  

 

ABD yönetimi iran yaptırım iran yaptırımları