Son Dakika! ABD Başkanı Trump'tan Dünya Gündemine Bomba Gibi Düşen Hamle!

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump gazetelerde çıkan haberin ardından aradan saatler geçtikten sonra attığı Twitter mesajlarıyla Lavrov görüşmelerinde Rusya ile gizli bilgiler paylaştığını doğruladı. Ancak Trump'ın açıklamalarından sonra çıkan haberleri yalanlayan Beyaz Saray ve Rusya açık bir pozisyonda kaldı.

ABD Başkanı Donald Trump gazetelerde çıkan haberin ardından aradan saatler geçtikten sonra attığı Twitter mesajlarıyla Lavrov görüşmelerinde Rusya ile gizli bilgiler paylaştığını doğruladı. Ancak Trump’ın açıklamalarından sonra çıkan haberleri yalanlayan Beyaz Saray ve Rusya açık bir pozisyonda kaldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın çıkan haberlerden sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya ile gizli bilgileri paylaştığını doğrulaması dünya gündemine bomba gibi düştü. Trump, "Başkan olarak, (açıkça planlanan Beyaz Saray toplantısında), Rusya ile terörizm ve havayolu uçuş güvenliğiyle ilgili gerçekleri paylaşmak istedim, ki bunu yapmaya mutlak hakkım var. İnsani sebeplerin yanı sıra, Rusya'nın IŞİD ve terörizm konularındaki mücadelesinde de vites artırmasını sağlamak istedim" dedi.

BASIN TOPLANTISI BEKLENİYOR

Amerikan medyasına yansıyan haberleri birkaç saat öncesi yalanlamış olan Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R McMaster’in ilerleyen saatlerde basın toplantısı gerçekleştireceği duyuruldu. Danışman’ın daha önce yaptığı basın toplantısında, "Bu gece yayınlanan haber gerçek dışı. Hiçbir şekilde istihbarat kaynakları ve işleyiş yapıları hakkında konuşulmadı. Ayrıca Başkan Trump kamuoyunun bilmediği hiçbir askeri operasyondan da bahsetmedi. Ben odadaydım. Böyle bir şey yaşanmadı. Herkese teşekkür ediyorum" demişti. Şimdi gözler Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R McMaster’in konu ile ilgili yapacağı basın toplantısına çevrildi. Gazetecilerin Danışmanı toplantı esnasında oldukça terletmesi ve sorularıyla büyük bir stres oluşturması bekleniyor. 

 

donald trump abd başkanı rusya gündem son dakika