Son Dakika! 3600 Ek Gösterge Paketleri Hazır! Ne Zaman Uygulanacak?

TAKİP ET

4 meslek grubunu yakından ilgilendiren ve uzun süre sessiz kalınan 3600 ek göstergede paketler hazırlandı. Çalışmanın sona gelindiği müjdesi verildi. Yakın zamanda uygulanması için hazırlıklar tamamlandı.

Seçim vaadi olarak açıklanan 3600 ek gösterge paketinin hayata geçirilmesi için binlerce çalışan heyecanla bekliyor. Daha önce 100 günlük eylem planı içerisinde ek gösterge paketine yer verilmemişti. Bu durum çalışanlar arasında çeşitli hayal kırıklıklarına ve dolayısıyla huzursuzluklara yol açmıştı. Hükümet cephesi konu hakkında bir süredir sessiz kalmıştı. Sonunda binlerce çalışanın beklediği haber geldi. 3600 ek gösterge paketi için hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. 

Paketin hayata geçirilmesi ile birlikte emekli ve memur maaşlarında aynı zamanda emekli ikramiyelerinde ciddi artışların yaşanması bekleniyor. Başkanlık seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3600 ek gösterge için söz verilmişti. Uzun bir sessizliğin ardından pek çok kişinin yüzünü güldürecek haber sonunda geldi. 

PAKET EMEKLİLERİ DE İLGİLENDİRİYOR

Her hizmet sınırının bir ek göstergesi olduğu için emeklilerinde ikramiyelerinde yeni paketten nasibini alacağı öğrenildi. Ek gösterge ile birlikte emekli maaşları ve ikramiyeleri ciddi oranda artacak. Ancak artış miktarları konusunda net açıklamalar yapılmadı. Ortalama olarak emekli polislerin maaşlarının 530 lira artması ve ikramiyelerinde de 17 bin 100 liralık bir artışın gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Ek göstergenin mevcut durumu ve artacak orana göre maaşlar yükselecek. Bu sayede çalışanların maaşları ve daha önceki emeklilerin maaşları arasında bir eşitlik sağlanması bekleniyor. Yeni çıkarılacak uygulama ile birlikte polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri fayda sağlayacak. Yakın zamanda düzenlemelerin hayata geçirilmesi ile birlikte yeni bir açıklamanın daha yapılması bekleniyor. 

hükümet ek gösterge paket müjde