Son Dakika! 100'ün Üzerinde Komiser Yardımcısı FETÖ'den Tutuklandı

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya son dakika açıklaması yaparak Ankara merkezli düzenlenen FETÖ operasyonunda 100'ün üzerinde Komiser yardımcısının tutuklandığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya bölge illerindeki temasları kapsamında gittiği Batman'da Vali Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan’ı makamlarında ziyaret etti.
Uzunkaya İl Emniyet Müdürlüğü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada bölgenin asayiş, huzur ve güvenliği ile ilgili mevcut durumu yerinde değerlendirdiklerini dile getirdi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 81 ilin valisi emniyet müdürleri Jandarma komutanlığının katıldığı güvenlik toplantıları yapıldığını hatırlatarak bu sayede seçimlerinin geçirildiğini söyledi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR"

Uzunkaya açıklamasında bir yandan terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini Diğer yandan da günlük asayiş ve huzurun tesisine dönük planlama ve çalışmaların sürdüğünü belirterek, 
"Bir taraftan 15 Temmuz'dan itibaren yoğun bir şekilde mücadele edilen FETÖ ile ilgili dışarıdaki, kaçak, aranır durumda olanlar dahil örgütün değişik metotlarıyla devlet içerisine sızdırdığı, emniyete, adliyeye, askeri birimlere,  diğer kurum ve kuruluşlara değişik hilelerle, yöntemlerle yerleştirdiği mensuplarının deşifre edilmesi, yakalanması, adli makamlara tevdi edilmesi  görevimiz devam ediyor." 
2010'daki komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik geçen hafta bin 112 şüphelinin yakalanması için Ankara merkezli FETÖ operasyonu  gerçekleştirildiğini anımsatan Uzunkaya, "Bununla ilgili örgüt mensubu, firarda  olan ve emniyet hizmetlerinde halen görevli olan 100'ün üzerinde komiser  yardımcısı tutuklandı. Şu ana kadar 600'ünün işlemleri tamamlandı. 800'e yakın gözaltı işlemi yapıldı." ifadelerini kullandı.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların da aralıksız olarak sürdüğünü vurgulayan Uzunkaya, şunları kaydetti: 
"Bir taraftan terör örgütü PKK ile iltisaklı, irtibatlı, illerde faaliyet yürüten, birtakım eylem hazırlıkları içerisinde oldukları tespit edilen,  her ilimizin buna dönük tespit yaptığı örgüt mensuplarıyla ilgili çalışmalar,  planlamalar ve gözaltılar yapıldı, yapılıyor, devam ediyor. Başka terör örgütleriyle ilgili operasyonlarımız da aynı şekilde yürütülüyor."

FETÖ son dakika FETÖ operasyonu komiser yardımcısı Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya