Soma'dan Yine Kötü Haber Geldi! Maden Faciası Can Aldı

TAKİP ET

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen yeni bir maden kazasında bir işçi hayatını kaybederken bir işçinin yaralandığı öğrenildi. Bölgede Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.

Manisa'nın Soma ilçesinden gelen haberler yine kötü! Bölgede bulunan ve faal halde bulunan maden ocağında yaşanan bir kazanın ardından bir işçinin hayatını kaybettiği ve bir işçinin ise yaralı halde çıkarıldığı tespit edildi. Konu hakkında bölgede çalışmalar devam ediyor. Kaza hakkında da soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi. 

Manisa'nın Soma ilçesinde bundan birkaç yıl önce maden ocağının çökmesi sebebiyle yüzlerce işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti. Bir maden faciası olarak tarihe geçen süreç içerisinde çeşitli soruşturmalar açılmış ancak günümüze kadar ulaşmamıştı. Bunun üzerine bölgedeki maden ocaklarının denetimlerinin en iyi şekilde yapılması için çalışmalar başlatılmıştı. 

YİNE BİR MADEN FACİASI YAŞANDI

Bugün gelen haberlerin ardından yine Soma'da bir maden ocağında iş kazası meydana geldi. Meydana gelen iş kazasının ardından bir işçi hayatını kaybetti bir işçi ise yaralandı. Yaralı işçinin tedavisine hastanede devam edildiği öğrenildi. Manisa Valiliği yürekleri ağızlara getiren durum karşısında açıklama yaptı. Soruşturmanın başlatıldığını ve incelemenin devam edeceğini belirtti. 

Kazanın nasıl meydana geldiği konusunda araştırmalar devam ediyor. Özel bir madencilik şirketine ait olan ocakta yaşanan korku dolu anların kamalama işlemi yapıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. Kazanın ardından bölgeye yetkili kişiler sevk edildi. Olayda bir ihmal olup olmadığının anlaşılması için gerekli soruşturma açılmış ve derinleştirilmiştir. 

soma maden kazası can aldı