Sokak ortasında eski eşinin yüzüne kimyasal madde attı! 'Güzelliğine mi güveniyorsun?'

TAKİP ET

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesininde yaşayan Yasemin Aksoy, bir sene önce boşandığı ve uzaklaştırma kararı bulunan eski eşi Yusuf Çavdar'ın kimyasal maddeli saldırısına mağruz kaldı. Aksoy'un yüzünde ve boyun bölgesinde yanıklar meydana geldi. 

Yaşadığı korkunç olayı anlatan Yasemin Aksoy, "Şikayette bulundum, hiçbir ceza almadı. Üç kez uzaklaşma kararını ihlal etti, ceza almadı. Bizzat savcının odasına daldım, ölmeyim diye. Savcı beni dışarı çıkardı" ifadelerini kullandı. 

Bayrampaşa'da ikamet eden, 2 çocuk annesi 32 yaşındaki Yasemin Aksoy, 12 sene evli kaldığı 36 yaşındaki Yusuf Çavdar ile bir sene önce boşandılar. Ayrılıktan sonra eski eşini taciz eden Yusuf Çavdar hakkında, uzaklaştırma kararı çıkarıldı. Fakat Çavdar eski eşini rahatsız etmeyi sürdürdü. Aksoy çocuğunu hastaneye getirdiği esnada eski eşi tarafından şiddet gördü. Yasemin Aksoy, geçtiğimiz gün sabah vakitlerin de Bayrampaşa Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan evinden işe gitmek için çıktı. Bu esnada park halindeki otomobillerin arkasına gizlenen Yusuf Çavdar, Aksoy'un yolunu kesti. Çavdar bir süre burada tartıştığı eski eşinin yüzüne, 'Güzelliğine mi güveniyorsun?' diyerek kimyasal madde döktü. Yasemin Aksoy acılar içinde çığlıklar atarak çevredeklilerden yardım talep etti. Hastaneye kaldırılan kadına ilk müdahale yapılırken polis ekipleri saldırgan kocayı yakalayarak gözaltına aldı. 

"3 KERE UZAKLAŞTIRMA KARARINI İHLAL ETTİ" 

Yaşadığı korkunç olayı aktaran Yasemin Aksoy, "İşe gitmek için evden çıktım. Sokakta yürürken eski eşim önümde durdu. Sadece 'Güzelliğine mi güveniyorsun? Seni öldürmeyeceğim ama, süründüreceğim' diyerek bana doğru adım attı. Ben bir şey yapacağını düşünmedim çünkü, elleri cebindeydi. İlerlemeye başladığımda hafif soğuk bir su hissettim. Gözlerimi kapatıp yüzümü korumaya aldım. İkinci bir hamle yaptı, muhtemelen boynuma geldi. Yere kapaklandım ve bağırmaya başladım. O sırada gözlerim kapalıydı. Çığlık çığlığa apartmana koştum. Babam ve annemden yardım istedim. O sıra komşular yardım ettiler. Mahallemizden bir komşu yüzümü yıkamış. O sayede yüzümde hafif yanıklar oldu. Boynum kötü halde. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen, sürekli peşimdeydi. Atölyeme ses kayıt cihazı yerleştirmişti. Şikayette bulundum, hiçbir ceza almadı. Üç kez uzaklaşma kararını ihlal etti, ceza almadı" ifadelerini kullandı. 

"BİR PSİKOPAT YÜZÜNDEN İSMİMİ YÜZÜMÜ MÜ DEĞİŞTİRECEĞİM?" 

Şiddete mağruz kaldığını ifade eden Aksoy, "Büyük oğlumu hastaneye götürdüğüm sırada, bina önünde beni darbetti. Yine cezai işlem yapılmadı ve sonuçları bu oldu. Ölebilirdim, daha kötü yaralar almış da olabilirdim. Silah ya da bıçakla da gelmiş olabilirdi. Madde kullanmış olmasından şüphe ediyorum. Hakaretli sözleri zaten vardı. Yani neden insan gibi evlenip, boşanamıyoruz? Benim gibi nice insanlar var. Süreç hızlı işlemiyor. Karakola gidiyorsun bir şey yapmıyorlar. Polis memuru benim yanıma gelene kadar, adam uçup gidiyor. Polisler de belki ellerinden geleni yapıyorlar ama, fazlasını yapmıyorlar. Savcı nasıl olsa bırakacak diye düşünüyorlar. Bunların artık ağırlaştırılmış bir ceza almaları şart. 3-6 ay sonra bırakıldığında ne olacak. Tekrar aynı şeyi yaşayacağım. Bir psikopat yüzünden şehir mi değiştireceğim. Adımı, hayatımı, ismimi, yüzümü mü değiştireceğim. Kadın hakları var diyorlar ama, maalesef göremedim. Kaç şikayet dilekçem var. Bizzat savcının odasına daldım, ölmeyim diye. Savcı beni dışarı çıkardı, 'Ne hakla odama böyle girersin, bu hakkı nereden buluyorsun?' dedi. İşte sonucu da bu oldu" şeklinde konuştu. 

"TASARLAMADIM" DİYEREK SERBEST BIRAKILMAYI TALEP ETTİ 

Yusuf Çavdar emniyeteki işlemlerinden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Savcılıkta ifade veren Çavdar, "Yasemin Aksoy benimle konuşmak istemedi. Küfür edip 'Seninle konuşacak bir şeyim yok. Çocukları sana göstermeyeceğim' dedi. Ben de kendime hakim olamayarak elimde bulunan pas sökücüyü üzerine attım. Sonra uzaklaştım" dedi. Eski eşini tehdit etmediğini de ileri süren Çavdar, yere düştükten sonra vurmadığını ve pişman olduğunu da belirtti. Şüpheli Yusuf Çavdar'ın, tutuklanması talebiyle sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda ise yaralamak amacıyla gitmediğini, çocuklarını görmek için gittiğini ifade etti. Çavdar, "Bir anda bana ağır laflar etmeye başladı. Bu sebeple aramızda itişme kakışma oldu. Yanımda olan motor temizlik malzemesini sağa sola savurdum. Yasemin'in üzerine denk geldi. Özellikle yüzüne doğru fırlatmadım. Tasarlayarak gerçekleştirmedim. Bana çocuklarımı göstermedi. Çocuğum hasta olduğunda dahi bana haber vermedi. Çocuklarımı benden dışladı. Serbest bırakılmamı talep ederim" ifadelerini kullandı . 

MAĞDURA BASKI İHTİMALİ DİKKATE ALINARAK TUTUKLANDI 

Mahkeme kararı ile Yusuf Çavdar tutuklandı. 

İstanbul eski eş kimyasa madde