Sokak ortasında damadının boğazını keserek öldüren zanlı: Kızımı tehdit edip, boşanmaya zorluyordu

TAKİP ET

Bursa'da, boşanmak istediği damadı Ali Gürbüz'ü (35) sokakta boğazından keserek öldüren İsmail Hakkı Özen'in (60) polise kendini ihbar ettiği olayla ilgili emniyetteki ifadesinde, "Damadım evli olmasına rağmen başka bir kadınla dini nikah yaparak birlikte yaşıyordu. Kızımı ölümle tehdit ederek boşanmaya zorluyordu. Onun bu davranışı zoruma gitti" dediği belirtildi.

Olay, Osmangazi ilçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. İşçi emeklisi İsmail Hakkı Özen, dün saat 23.00 sıralarında, 8'inci Açelya Sokak'ta kızı G. Gürbüz'ü boşanmaya zorladığı iddia edilen damadı Ali Gürbüz ile karşılaştı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda İsmail Hakkı Özen, belindeki bıçağı çıkararak fabrikada işçi olarak çalışan damadını önce boğazından sonra da vücudunun üç ayrı yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Gürbüz olay yerinde hayatını kaybetti. Cinayetin ardından polisi telefonla arayan Özen, "Damadımı öldürdüm. Beni gelip alın" diyerek ihbarda bulundu. Polis ekipleri kısa sürede belirtilen adrese gelerek İsmail Hakkı Özen'i gözaltına aldı. Ali Gürbüz'ün cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorgusu devam eden İsmail Hakkı Özen'in ifadesinde, "Damadım evli olmasına rağmen başka bir kadınla dini nikah yaparak birlikte yaşıyordu. Boşanmaları için kızıma baskı yapıyor, tehditler yağdırıyordu. Onun bu davranışı zoruma gitti. Yolda karşılaştık, 'Neden böyle yapıyorsun?' diye sordum. Bana ters cevap verince sinirlendim. Ne yaptığımı bilmiyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Bursa cinayet damat ölüm haberi