ŞOK! Sri Lanka'da Terör Saldırılarının İstihbaratı Saklanmış!

TAKİP ET

Sri lanka'da 359 kişinin hayatını kaybettiği 500'den fazla kişinin de yaralandığı terör saldırılarının en üst düzeydeki istihbarat yetkilileri tarafından bilinçli olarak saklandığı öne sürüldü.

Reuters haber ajansı tarafından Sri lankalı bir bakana dayandırılarak yapılan habere göre ülkede pazar günü düzenlenen ve en az 359 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların bilerek engellemediği öne sürüldü. Bakan Lakshman Kiriella, Ülkesinin parlamentosunda yaptığı açıklamada en üst düzeydeki istihbarat yetkililerinin bu saldırılarla ilgili bilgileri bilerek sakladığını iddia etti. Kiriella "Bilgi oradaydı, ancak en üst düzey yetkililer gerekli girişimlerde bulunmadı" Ifadelerini kullanırken 4 Nisan'da Hindistan'ın kendilerine istihbarat verdiğini de teyit etti.
Konu hakkında konuşan Kalkınma Bakanı ise bu saldırıların 7-8 yıldır planlandığını söyledi.

"Saldırı planları devam ediyor"

Başka bir iddia ise ABD'nin Sri Lanka'daki diplomatik temsilcisi Alaina Teplitz’ten geldi. ABD'nin temsilcisi Bugün Colombo'da gazetecilere yaptığı açıklamada saldırıdan daha önce haberdar olmadıklarını da ifade etti.

FBI yetkilileri Sri Lanka'da

Paskalya ayini sırasında kilise ve oteller dahil olmak üzere 8 noktaya hedef alan terör saldırılarının soruşturmasına yardımcı olmak için ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin, Sri lanka'ya geldikleri öğrenildi.

 

son dakika sri lanka terör saldırıları şok son dakika haberi