Sobadan kaynaklı çıkan yangında 2'si bebek 3 kişi ağır yaralandı

TAKİP ET

Samsun'da meydana gelen yangında, 5 katlı bir apartmanın 1. katında sobadan dolayı yaşandığı düşünülen yangında alevlerin arasında kalan 2'si bebek 3 kişi ağır yaralandı, olay hakkında inceleme başlatıldı.

Samsun’un Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 5 katlı bir apartmanın 1. katında öğle saatlerinde yaşandı. İlk yardım ekiplerine yapılan ihbarın ardından olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri gönderildi.

3 KİŞİ AĞIR YARALANDI

Can pazarının meydana geldiği evde çevredeki vatandaşlar evdeki kişileri dışarı çıkarmayı çalıştı. Yangın nedeniyle yabancı uyruklu 2 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğun kolları ve bacakları yandı. Genç bir kadın ise dumandan zehirlendi. Yaralılar ambulanslar ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların durumlarının ciddi olmadığı öğrenildi. Olay yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise yangını başarıyla söndürdü.

İNCELEME BAŞLATILDI

Yangın anları anlatan Soğuksu Mahalle Muhtarı Adem Çetin, "Mahallemizde yangın çıktığında biz muhtarlıktaydık. Kadınların sesini duyunca yabancı uyruklu kardeşlerimizin binasında yangın çıktığını gördük. Arkadaşlarla koşup itfaiyeye haber verdik. Sivil arkadaşlarla beraber elimizden geldiğince müdahale ettik. Evde çocukların olduğunu söylediler. Bizimkilerle beraber içeri girerek çocuklarla oradaki kadınlara yardım ederek çıkardık. Ambulansa teslim ettik. O sırada itfaiye ve diğer sağlık ekipleri de gelip müdahalelerde bulundular" ifadelerini kullandı.