Sivas'ta Yeni Bir Mağara Keşfedildi!

TAKİP ET

Sivas'ta patoloji uzmanı olarak görev yapan ve dağcı olan bir doktor tarafından Sivas'ta bugüne kadar hiç girilemeyen futbol sahası büyüklüğündeki bir mağaraya girilerek mağaranın fotoğrafları çekildi.

Sivas’ta patoloji uzmanı olarak görev yapan ve dağcı olan bir doktor tarafından Sivas’ta bugüne kadar hiç girilemeyen futbol sahası büyüklüğündeki bir mağaraya girilerek mağaranın fotoğrafları çekildi.

Sivas Numune Hastanesinin Patoloji Uzmanı Dr. Ebuzer Bekar, bugüne kadar hiç girilemeyen bir mağaraya girerek oldukça ilginç bir keşif gerçekleştirdi. Bursa Mağara Arama Derneğine bağlı olan Dr. Bekar, dernekten elde ettiği veriler ile Sivas’ın Doğanşar ilçe kırsalındaki şu ana kadar hiç girilemeyen bir mağaraya öğrencisi ile birlikte girmek için öncelikle 120 metre derinliğindeki bir çukura indikten sonra 100 metre meyilli zeminde yürüdü. Bu maceranın ardından doktor ve öğrencisi gördükleri manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Tünel şeklinde bir mağara ile karşılaşacağını tahmin eden Dr. Bekar, karşısında sarkıtların ve dikiklerin bulunduğu futbol sahası büyüklüğünde bir mağara buldu. Göletlerinde bulunduğu mağarada doktoru asıl şaşırtan ise zifiri karanlık olan mağaradaki kuş yuvaları ve yavru kuşlar oldu. Kuşların dikey iniş ile mağaraya girdiği ve dikey kalkış ile de mağaradan çıktığı ekip tarafından tespit edildi.

Dağcılık ve mağaracılığı spor olsun diye yaptığını ve Bursa Mağara Arama Derneğine bağlı bulunduğunu söyleyen Dr. Ebuzer Bekar, “Sivas’taki bu mağara ile ilgili veriler dernekten bana ulaştı. Bu mağarayı keşfedilmek için kaymakamlıktan gerekli izinler ile birlikte rehberlik hizmeti alındı. 120 metre bir çukura indikten sonra bir süre meyilli zeminde yürüdük. Karşımıza bir futbol sahası büyüklüğünde bir mağara çıktı. Bu mağarada da Ballıca mağarasındaki gibi sarkıtlar ve dikikler vardı. Ayrıca göletler ve bataklıklarda mevcuttu. Bizi asıl şaşırtan ise zifiri karanlık olan mağarada kuş yuvalarının olmasaydı. Bu kuşların Karasak türünden kuşlar olduğunu tespit ettik.” dedi.       

Sivas Doğanşar mağara son dakika dağcılık