Sivas'ta Okulun İlk Günü Acı Olay! Okula Gitmek İçin Evden Çıktı Servisin Altında Kaldı

TAKİP ET

Sivas'ta okulların açıldığı ilk günde acı bir olay yaşandı. 10 yaşında olduğu öğrenilen Tunahan Kayabaş okula gitmek için evden çıktı servis minibüsünün altında kaldı.

Sivas’ta okulların açıldığı ilk günde acı bir olay yaşandı. 10 yaşında olduğu öğrenilen Tunahan Kayabaş okula gitmek için evden çıktı servis minibüsünün altında kaldı.

Olay, Sivas Şeyh Şamil Mahallesinde saat 12.00 sularında yaşandı. Alınan bilgilere göre okulun ilk gününde 10 yaşındaki Tunahan Kayabaş okula gitmek için evden çıktığı sıralarda bir servis minibüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. 

DONDURMA YİYEREK YOLDA GİDİYORDU

10 yaşında olduğu öğrenilen ve Şehit Talha Emre Zilegil İlkokulunda üçüncü sınıf öğrencisi olan Tunahan Kayabaş’ın yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle bugün okula gitti. Okuldan öğle arasına çıkan küçük çocuk öğle yemeğini yedikten sonra evden çıkarak tekrar okula gitmek için yola koyuldu. Tunahan Kayabaş’ın evden çıkarken dondurma almak için annesinden 1 lira para aldığı ve bu parayla bakkala giderek dondurma aldıktan sonra yolun karşı geçmek istediği sırada 58 S 0160 plakalı servis minibüsünün altında kaldığı öğrenildi. Kazayı gören vatandaşların olayı hemen sağlık ekiplerine haber verdiği öğrenilirken 10 yaşındaki çocuğun olay yerine gelen ambulansla ağır yaralı şekilde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldığı öğrenildi. Servis minibüsünün altında kalan ve ağır yaralanan küçük çocuk kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken kazayı gören vatandaşların çocuğun elinde dondurmasıyla yürüdüğü anda Mehmet Y. yönetimindeki servis minibüsünün ona çarptığını söylediği öğrenildi. Servis şoförünün inerek aracın altında kalan çocuğun durumuna baktığı da belirtildi.

YAKINLARI HASTANE ÖNÜNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Çocuklarının kaza geçirdiğini duyan Mehmet-Hülya Kayabaş çifti hastaneye gelerek çocuklarının ölüm haberini aldığında sinir krizi geçirdi. Anne ve babanın feryatları hastanede yankılanırken küçük çocuğun yakınlarının da hastaneye akın ettiği öğrenildi. Polis ekipleri kaza yerinde inceleme yaptıktan sonra servis şoförü Mehmet Y.’yi gözaltına aldı. Yaşanan kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bilgisi alındı.

 

sivas servis minibüsü 10 yaşındaki çocuk tunahan kayabaş kaza okul okul yolu