Sivasspor, Şampiyonu Eli Boş Gönderdi

TAKİP ET

Süper Lig son haftada Demir Grup Sivasspor'a konuk olan şampiyon Galatasaray, Sivas'tan eli boş döndü. Şampiyon karşısında 2 – 0 geriye düşşe de pes etmeyen Demir Grup Sivasspor, sahadan 4 – 3 galip ayrıldı.

Süper Lig son haftada Demir Grup Sivasspor’a konuk olan şampiyon Galatasaray, Sivas’tan eli boş döndü. Şampiyon karşısında 2 – 0 geriye düşşe de pes etmeyen Demir Grup Sivasspor, sahadan 4 – 3 galip ayrıldı.

Süper Lig 33. haftada şampiyonluk yarışındaki rakibi Medipol Başakşehir’i Türk Telekom Arena’da 2 – 1 yenerek 2018 – 2019 yılının şampiyonu olan Galatasaray, son haftada Demir Grup Sivasspor’a konuk olduğu karşılaşmada sahadan 4 – 3 mağlubiyetle ayrıldı.

Medipol Başakşehir karşısındaki kadroda büyük değişikliğe giden Teknik Direktör Fatih Terim, 9 farklı isme şans verdi. Karşılaşmada gol perdesini 2. dakikada Martin Linnes açtı. Linnes’in golüyle 1 – 0 öne geçen Galatasaray, Linnes’in asistinde 34. dakikada fileleri bir kez daha havalandıran Muğdat Çelik’in golü ile 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Şampiyon karşısında iki farklı yenik duruma düşse de pes etmeyen Demir Grup Sivasspor, 43. dakikada Sergiy Rybalka ve 45. dakikada Hakan Arslan ile bulduğu gollerle skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 2 – 2 sona erdi.    

Karşılaşmanın 2. yarısında şampiyon karşısında daha etkili bir futbol oynayan Demir Grup Sivasspor, 77. dakikada Rybalka’nın fileleri ikinci kez havalandırmasıyla 3 – 2 öne geçti. Karşılaşmanın 79. dakikasında sahneye çıkan Arouna Kone Sivasspor’u 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Sivasspor 4 – Galatasaray 2. Karşılaşmanın skorunu belirleyen golü ise 82. dakikada fileleri ikinci kez havalandıran ve farkı 1’e indiren Muğdat Çelik kaydetti. Sivasspor 4 – Galatasaray 3.   

Şampiyonu devirerek 3 puanın sahibi olan Demir Grup Sivasspor, 2018 – 2019 sezonunu 41 puanla tamamladı. Galatasaray ise 69 puanla 2018 – 2019 sezonunun şampiyonu oldu.  

Süper Lig Şampiyon Galatasaray Demir Grup Sivasspor