Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 7 Ölü 40 Yaralı

TAKİP ET

Sivas'ın Gürün ilçesinde kayganlaşan yolda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk tespitlere göre 7 kişi hayatını kaybederken, aralarında ağır yaralılarında olduğu 40 kişi yaralandı.

Van Gölü Turizm'e ait İstanbul - Van seferini gerçekleştiren S.A. yönetimindeki yolcu otobüsü, Pınarbaşı - Gürün karayolu Yazyurdu mevkisinde yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi. 

Kazanın ihbar edilmesinden sonra kaza mahalline jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Kaza mahalline ulaşan ekipler, otobüsün camlarını kırarak otobüsün içerisinde sıkışan yolcuları sıkıştıkları yerden çıkarıp sağlık ekiplerine teslim etti. 

Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk kontrolde kaza mahallinde 7 yolcunun yaşamını yitirdiği tespit edildi. Kazada yaralanan 40 yolcuya ilk müdahale kaza mahallinde sağlık ekipleri tarafından yapıldıktan sonra çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Yetkililerin kazayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor. 

Otobüs Çok Hızlıydı

Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı, kazada yaralananların tedavi gördüğü Gürün Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

İstanbul'dan Van istikametine seyir halinde olan yolcu otobüsünden yaralı kurtulan Vedat Taş, "Otobüs çok hızlı ilerliyordu. Viraja girdiği zaman yerlerin de ıslak olmasından dolayı yolcu otobüsünün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otobüste dönerek takla attı. Yolcular da bu hale geldi." dedi.  

Otobüsün Şoförü Ağır Yaralandı

Kazadan yaralı kurtulan İhsan Tepe'de, "Kaza esnasında uyuyordum. Bir an bir ses duydum. Otobüsün süründüğünün farkına vardım. Kendisini bir yere vurdu." şeklinde konuştu. 

Otobüsün şoförü Selim Aytürk'ün kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğu bildirilirken, kazada yaşamını yitiren 7 yolcunun kimliklerinin tespit edilmesi için yapılan çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

sivas Gürün trafik kazası yolcu otobüsü