Şırnak'ta Maden Ocağında Can Pazarı! Acı Haber Geldi: 6 İşçi Ölü,2 İşçi Yaralı

TAKİP ET

Şırnak'ta bugün meydana gelen Kömür Ocağındaki göçüğün acı haberi geldi. Meydana gelen göçme sonucunda göçük altında kalan 6 işçinin yaşamını yitirdiği öğrenilirken 2 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı bilgisi alındı.

Şırnak’ta bugün meydana gelen Kömür Ocağındaki göçüğün acı haberi geldi. Meydana gelen göçme sonucunda göçük altında kalan 6 işçinin yaşamını yitirdiği öğrenilirken 2 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı bilgisi alındı.

Bugün Şırnak’ta yer alan Kömür Ocakları bölgesinde 1 nolu Kömür Ocağında göçük meydana gelmiş ve işçiler göçük altında kalmıştı. Bölgede devam etmekte olan kurtarma çalışmalarından acı haber alındı. Meydana gelen göçük sonucunda 6 işçinin öldüğü 2 işçinin de yaralı olarak göçükten çıkarıldığı öğrenildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde 1 nolu Kömür Ocağında yaşanan göçük sonrasında bölgeye intikal eden AFAD ve İtfaiye ekipleri göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bölgede çok sayıda sağlık ekipleri, AFAD ve İtfaiye ekipleri bulunduğu belirtilirken göçük altında kalan işçilerden 6’sının hayatını kaybettiği 2’sininde yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

MADEN OCAĞININ KAÇAK OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şırnak Valisinin de bölgeye intikal ettiği öğrenilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada maden ocağının MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyeti durdurulmuş bir saha olduğu ve kaçak bir saha olduğu açıklandı. 

 

Şırnak Maden Ocağı Kömür Ocağı göçük 6 işçi ölü 2 işçi yaralı Kaçak