Şırnak Uludere'de Düşen Helikopterle İlgili Hükümet ve TSK'dan Önemli Açıklamalar Geldi!

TAKİP ET

Şırnak Uludere'den alınan acı haber sonrası açıklamalar art arda geldi. Şırnak Uludere'de Şenoba beldesinde askeri helikopterin kalkışından 3 dakika sonra irtibatının kesildiği daha sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü haberi geldi. Düşen helikopterde 13 askerin şehit olduğu bilgisi verildi. Şehit olan 13 askerin kimlikleri açıklanırken hükümet ve TSK'dan art arda açıklamalar yapıldı.

Şırnak Uludere’den alınan acı haber sonrası açıklamalar art arda geldi. Şırnak Uludere’de Şenoba beldesinde askeri helikopterin kalkışından 3 dakika sonra irtibatının kesildiği daha sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü haberi geldi. Düşen helikopterde 13 askerin şehit olduğu bilgisi verildi. Şehit olan 13 askerin kimlikleri açıklanırken hükümet ve TSK’dan art arda açıklamalar yapıldı. 

Şırnak’ın Uludere İlçesine bağlı olan Şenoba beldesinde bugün 31 Mayıs saat 19.40 sularında kalkışından 3 dakika sonra irtibatı kesilen askeri helikopterden acı haber geldi. Acı haber Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklama ile öğrenildi. Kalkışından 3 dakika sonra irtibatı kesilen helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü belirtildi. Askeri helikopterin içinde bulunan 13 asker şehit oldu.

TSK’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Şırnak’tan gelen acı haberin ardından 13 askerin şehit olduğu haberi geldi ve TSK’dan olayla ilgili ilk açıklama geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı ilk açıklaması, "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur." şeklinde oldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI ŞIRNAK’A GİTTİ

Yaşanan acı helikopter kazasının ardından haberi alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın bölgede inceleme yapmak için Şırnak’a gittiği bilgisi alındı.