Şırnak'ta Yasa Dışı Silah Operasyonu: 7 Gözaltı

TAKİP ET

Şırnak'ta İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin düzenlediği yasa dışı silah imalatı operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındığı, çok sayıda silah ve mühimmata da el konulduğu bildirildi.

Şırnak Valiliği'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "Cizre ile İdil Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte yasa dışı silah imalatı ve kaçakçılığı yapmakta olan organize suç örgütlerine operasyon düzenledi.

Jandarma ekiplerinin operasyon düzenlediği silah imalathanesinde 22 ruhsatsız av tüfeği, 136 av tüfeği mühimmatı, 1 uçaksavar mermisi, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, piyade tüfeği, 6 şarjör, 40 kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 1 makineli tabanca, 2 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 4 bin 200 kurusıkı tabanca mühimmatı, 1016 tabanca şarjörü, 218 tabanca kabzası, 16 tabanca yayı, 30 kabza pimi ve 70 silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, aralarında suç örgütü liderinin de yer aldığı 7 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı." ifadelerine yer verdi. 

Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği de bildirildi. 

Şırnak Silah Operasyon Jandarma