Şırnak'ta güvenlik korucusu terör saldırısında hayatını kaybetti

TAKİP ET

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucusu Mustafa Erdem'in olayının terör saldırısı olarak değerlendirildiğini ve detaylı soruşturmanın yapıldığını duyurdu.

Olay, dün akşam saatlerinde Cizre ilçesinin Sur Mahallesi Aydınlık Sokak'ta meydana geldi. İtfaiye ekipleri, otomobil yangını ihbarı üzerine olay yerine gittiğinde araç içinde yaralı bir kişi olduğunu fark etti. Yaralı erkek, araçtan çıkarıldıktan sonra ilk müdahale yapılarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan araştırmada, hayatını kaybeden kişinin güvenlik korucusu Mustafa Erdem olduğu ve başından silahla vurulduğu belirlendi. Araçtaki yangın söndürülürken, polis olay yeri incelemesi yaptı. Erdem'in cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Polis, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışmalarına başladı. Erdem'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Kumçatı Beldesi Nasırhan Mahallesi'nde toprağa verildi.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Şırnak Valiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaparak olayın terör saldırısı olduğunu değerlendirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Cizre ilçesi Sur Mahallesi'nde 04.06.2023 tarihinde saat 21.00 civarında güvenlik korucusu Mustafa Erdem özel aracında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür. İlk belirlemelere göre olayın terör saldırısı olduğu değerlendirilmektedir. Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Şırnak terör saldırısı valilik