Şırnak Şehitlerine Sosyal Medyadan Hakaret Eden Şahıs Gözaltına Alındı!

TAKİP ET

Dün Şırnak'ta yaşanan helikopter kazasının ardından gelen 13 şehit haberi ardından sosyal medyada binlerce kişi paylaşım yaptı. Köşe Yazarı olan Ayhan Karahan'da şehit olan 13 askerle ilgili sosyal medya hesabından hakaret içeren sözler paylaştı. Şehitlere hakaret ettiği belirlenen Ayhan Karahan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Dün Şırnak’ta yaşanan helikopter kazasının ardından gelen 13 şehit haberi ardından sosyal medyada binlerce kişi paylaşım yaptı. Köşe Yazarı olan Ayhan Karahan’da şehit olan 13 askerle ilgili sosyal medya hesabından hakaret içeren sözler paylaştı. Şehitlere hakaret ettiği belirlenen Ayhan Karahan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Dün Şırnak’ta meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan helikopter kazasının ardından gelen 13 askerin şehit olduğu haberi sonrasında sosyal medyada binlerce kişi paylaşımda bulundu. Bodrum Çevre Platformu ve Köşe Yazarı olan Ayhan Karahan 13 şehit hakkında sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşım yaptı. Şehitler hakkında sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşımlar yapan Köşe Yazarı gözaltına alındı.

Karahan’ın yaptığı paylaşım kısa sürede yayıldı ve vatandaşlar Karahan için linç kampanyası başlattı. Karahan’ın yaptığı hakaret içerikli paylaşımın altına binlerce kişi tarafından yorum yazıldı ve tepki çığ gibi büyüdü. Paylaşımı gören herkes emniyet müdürlüğüne şikayette bulundu. 

ARAMA KARARI ÇIKARILDI GÖZALTINA ALINDI

Vatandaşları ayağa kaldıran paylaşım sonrasında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Hakaret içerikli paylaşım yapan Köşe Yazarı Terörle Mücadele ekipleri tarafından ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, devletin askeri teşkilatına alenen aşağılama’ suçundan gözaltına alındı. Karahan polis ekiplerine verdiği ilk ifadede sosyal medya hesabının hacklendiğini söylediği belirtildi. Karahan’ın sosyal medya hesabı Bilişim Uzmanları tarafından kapatılarak incelemeye alındı. Köşe Yazarının bu olay ilk vukuatı olmazken geçtiğimiz yılda  gerçekleştirilen bir protestoda Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandığı öğrenildi. 

 

şehitlere hakaret sosyal medya köşe yazarı ayhan karahan gözaltı bodrum