Sıra Coca-Cola'da mı?

TAKİP ET

İngiliz Times gazetesi, dünyanın en ünlü içecek firması Coca-Cola'nın bilim insanlarına şekerli içeceklerin zararlarını reddetmeleri için para aktardığını yazdı.

Times, bugünkü manşetinde dünyanın en büyük firması Coca-Cola'nın, İngiltere'de bulunan bilim insanlarına, şekerli içeceklerin obezite krizi arasındaki bağlantıyı reddetmesi için milyonlarca Sterlin aktardığını iddia etti. Gazetenin özel dosyası olan haberde, “Times’ın araştırması, Coca-Cola’nın, ürettiği içeceklerin obeziteye sebep olmaya yardım ettiği yönündeki iddialara karşı koymaları için İngiliz bilim araştırması ve sağlıklı beslenme inisiyatiflerine milyonlarca Sterlin akıttığını ortaya koydu” ifadelerini kullandı. BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Coca-Cola, 10′dan fazla İngiliz bilim insanıyla mali bağlantı kurdu. Bu kişiler arasında hükümetin sağlık danışmanları da bulunuyor. HER YIL YAKLAŞIK 53 BİN KİŞİ ÖLÜYOR Araştırmalara göre İngiltere'de her yıl yaklaşık 53 bin kişi obeziteden hayatını kaybediyor. Obezite, NHS’ye (İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri) yılda 5.1 milyar Sterline de mal oluyor. ‘BAĞIMSIZ’ ARAŞTIRMA VAKFI COCA-COLA ÜRÜNLERİNİ ÖNERİYOR Halberd ayrıca Coca-Cola'nın, Avrupa Hidrasyon Enstitüsü’nün kurulması için milyonlarca Sterlin harcadığı belirtiliyor. Şirket, enstitünün kurulması için 4.86 milyon Sterlin harcamış. Görünüşte bağımsız olan bu vakıf, Coca-Cola'nın sattığı türdeki içeceklerin tüketilmesini öneriyor. Haberde, “Bu enstitünün bilimsel danışma kurulunun başında saygın bir profesör var. Coca-Cola bu profesörün üniversitesine 1 milyon dolar verdi. Bu kişi önde gelen spor kurulları için beslenme önerilerinde bulundu” ifadeleri yer alıyor. ‘COCA-COLA SİYASİ KARARLARI DA MANİPÜLE EDİYOR’ UKActive, İngiltere Diyet Derneği, 2013 Obezite Haftası, İngiltere Beslenme Vakfı, Hull Ünversitesi, Homerton Üniversitesi Hastanesi, Ulusal Obezite Forumu ve İngiltere Obezite Çalışma Derneği Coca-Cola'nın mali destek verdiği, sponsorluklarını üstlendiği ve araştırma fonu verdiği kurumlardan bazıları olarak biliniyor. Halk Sağlığı Fakültesi adlı sağlık vakfının yönetim kurulu üyesi Simon Capewell Times'e verdiği demeçte, “Coca-Cola’nın sadece kamuoyu görüşünü değil siyasi kararları da manipüle etmeye çalıştığını, taktiklerinin tütün ve alkol endüstrilerininkine benzediğini” söyledi.

aç bir coca-cola bilim adamları bilim insanları coca-cola coca-cola nın zararları coca-colanın formülü Ingiltere ingiltereli bilim insanları kola kola nasıl yapılır kola nedir kolanın zararları