Sınırda Neler Oluyor? Teröristler Afrin'den Kilis'e Ateş Açarak Evleri Vurdu

TAKİP ET

Sıfır noktasından alınan son dakika bilgisinde Afrin'den ateşlendiği belirtilen uçaksavar mermilerinin Kilis'teki evlere isabet ettiği öğrenildi. Teröristlerin ateşlediği mermiler evlere ciddi zarar verdi.

Sıfır noktasından alınan son dakika bilgisinde Afrin’den ateşlendiği belirtilen uçaksavar mermilerinin Kilis’teki evlere isabet ettiği öğrenildi. Teröristlerin ateşlediği mermiler evlere ciddi zarar verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklama ile Afrin’de günlerdir beklenen harekatın fiili olarak başladığı duyurulmuş ve operasyonun adının ‘Zeytin Dalı’ olduğu belirtilmişti. Zeytin Dalı operasyonunun başlamasıyla sınır hattında gerilim dolu saatler başladı. Türk jetlerinin PKK ve PYD mevzilerini ateş altında tuttuğu ayrıca DEAŞ mevzilerini de art arda bombaladığı belirtilmişti. Son alınan bilgilerde ise teröristler tarafından Afrin’den ateşlenen uçaksavar mermilerinin Kilis’teki evlere isabet ettiği ve evlerin ciddi şekilde hasar gördüğü öğrenildi.

MERMİLER KİLİS’TEKİ EVLERE İSABET ETTİ

TSK ve ÖSO birliklerinin fiilen başlattığı Afrin harekatı sonrası sınır hattı ateş altına alındı. Operasyona yarın karadan da başlanacağı belirtilirken gece saatlerinde tansiyonun daha da yükseldiği ve teröristler tarafından ateşlenen uçaksavar mermilerinin Kilis’te yer alan bir köydeki evlere isabet ettiği ve ciddi hasarlar meydana geldiği belirtildi. Olayda ölen veya yaralanan olmazken güvenlik güçleri vatandaşlara son dakika uyarısı geçerek asla evlerinden çıkmamalarını belirtti ve teröristler tarafından ateşlenen uçaksavar mermilerinin geldiği bölgeye yönelerek bölgeyi ateş altına aldı. 

‘ZEYTİN DALI OPERASYONU’

Günlerdir merak edilen Afrin harekatı fiilen başlarken operasyonun adı ise TSK tarafından yazılı olarak duyuruldu. ‘Zeytin Dalı’ olarak adlandırılan operasyonun adının Afrin bölgesinin zeytiniyle anılması ve bölgede zeytin ve zeytinyağı üretiminin fazla olmasından kaynaklandığı belirtildi. 

 

Flaş haber Afrin operasyonu Zeytin Dalı operasyonu ne demek Teröristler Kilis Vurulan evler TSK Sınır