Sınır Hareketli, Komandolar Hazır! Operasyondan Önce Son Hazırlıklar

TAKİP ET

Suriye'nin Afrin şehrine yapılacak olan operasyonun hemen öncesinde sınırda yine hareketlilik hakim oldu. Eli kulağında operasyon öncesinde komandoların elleri tetikte tatbikat yaptıkları görüntüler ortaya çıktı.

Suriye’nin Afrin şehrine yapılacak olan operasyonun hemen öncesinde sınırda yine hareketlilik hakim oldu. Eli kulağında operasyon öncesinde komandoların elleri tetikte tatbikat yaptıkları görüntüler ortaya çıktı.

Türkiye’den Afrin operasyonu için sıfır noktasına yapılan sevkiyatlarda son olarak komando birlikler sınıra ulaşmıştı. Bugün alınan bilgilerde askeri birliklerin sınıra konuşlandırıldığı öğrenilirken bölgede hareketliliğin hakim olduğu görüldü. 

KOMANDOLARDAN SON HAZIRLIKLAR

Dün sıfır noktasına doğru yola çıkan ve sınıra ulaşan komando birliklerin bugün Afrin operasyonunun hemen öncesinde tam teçhizatlı bir şekilde sınırda tatbikat yaptıkları görüldü. Tatbikat yapan komandolar uzak bir bölgeden görüntülenirken askerlerin elleri tetikte yaptığı hazırlıkların hız kesmeden devam ettiği görüldü. Tatbikat sırasında ara ara topçu atışı yapıldığı da gözlemlendi.

ASKERİ KONVOYLAR SINIRDA

Öte yandan Suriye’nin Afrin kentine düzenlenecek olan olası operasyonu için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yola çıkan askeri konvoylarının Hatay sınırına ulaştığı bilgisi alındı. Sıfır noktasına ilk olarak Konteynır, zırhlı araçlar ve komando birlikleri sevk edilirken bunun ardından da Suriye sınırındaki askeri birliklerin sevkiyatının yapıldığı öğrenildi.

SİVİLLER GÖÇE BAŞLAMIŞTI

Aynı zamanda Türkiye tarafından Suriye Afrin kentine düzenlenmesi beklenen olası operasyondan hemen önce Afrin’de bulunan sivillerin küçük gruplar şeklinde göç etmeye başladıkları öğrenildi. Aynı zamanda bölgede, askeri sevkiyatların gerçekleştiği sıralarda bölgede ikamet etmekte olan bazı vatandaşların evlerinin camlarına Türk bayrakları astıkları görüldü.

 

Afrin Operasyon Suriye Tatbikat