Silivri'de cinayet iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden ikisi, 2 kişiyi daha öldürüldüğünü itiraf etti

TAKİP ET

Sevgi Demirci ve iki çocuğunun öldürülüp gömüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Ö.Y., polisteki sorgusunda, Sevgi Demirci'nin eşi Mücahit Polat ile akrabası Erdoğan Polat'ın 2017 ve 2018 yıllarında Ü.Y. tarafından öldürülüp, Silivri ve Çatalca'da gömüldüğünü anlattı. Bu bilgi üzerine cesetlerin bulunabilmesi için kazı çalışmaları başlatıldı. Ayrıca olayla ilgili başka bir kişi daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 3'e yükseldi.

38 yaşındaki Sevgi Demirci'nin yakınları, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne başvurarak 25 Ocak 2021 tarihinden bu yana haber alınamadığını bildirmiş ve yardım talep etmişti. Bu olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatılmıştı. Yapılan araştırmada Silivri, Değirmenköy mevkiindeki yıkık bir evin çevresinde yapılan aramalarda, Sevgi Demirci ve çocukları olan 20 yaşındaki Eren Polat ve 13 yaşındaki Rümeysa Polat'a ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulunmuştu.

Gözaltına alınan Ü.Y. ve Ö.Y., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildikten sonra sorguya alındı. Ü.Y.'nin suçlamaları kabul etmediği, diğer şüpheli Ö.Y.'nin ise cinayetleri bildiğini ve ayrıca iki kişinin daha öldürüldüğünü söylediği ortaya çıktı.

Şüpheli Ö.Y.'nin ifadesine göre, Ü.Y. Sevgi Demirci'nin kocası Mücahit Polat ile akrabası olan Erdoğan Polat'ı da öldürerek Silivri ve Çatalca'da gömdü. Ö.Y., Sevgi Demirci'nin Erdoğan Polat'la ilişkisi olduğunu iddia etti ve 2017 ve 2018 yıllarında meydana gelen bu iki olayı, Ü.Y.'nin kendisini öldüreceği korkusuyla kimseye söylemediğini ileri sürdü. Polis ekipleri, Ö.Y.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Silivri ve Çatalca'da iki farklı bölgede cesetlerin gömüldüğünü belirttiği

İstanbul Silivri cinayet