Siirt'te PKK'lı Teröristler Yolu Kesti: İşçileri Alıkoyarak İş Makinelerini Ateşe Verdiler

TAKİP ET

PKK'lı teröristler yine yol keserek iş makinelerini ateşe verdi. Siirt'te yolu kestikleri öğrenilen bir grup teröristin işçilere ait olan 5 iş makinesini yaktığı belirlendi.

PKK’lı teröristler yine yol keserek iş makinelerini ateşe verdi. Siirt’te yolu kestikleri öğrenilen bir grup teröristin işçilere ait olan 5 iş makinesini yaktığı belirlendi.

Siirt’te saat 21.00 sularında Merkeze yaklaşık 17 kilometre mesafesi olduğu belirlenen Bağlıca köyünde bir grup PKK’lı teröristin yol keserek iş makinelerini yaktıkları öğrenildi. 

PROPAGANDA YAPARAK MAKİNELERİ YAKTILAR

Yol kesen PKK’lı grubun bu esnada yol yapım çalışmasından konvoy halinde dönmekte olan ve içinde işçilerin yer aldığı 5 iş makinesini durdurdu. Çalışmadan dönen işçileri araçlarından aşağıya indiren teröristler bir süre örgüt propagandası yaparken yol keserek araçlardan indirdikleri işçileri yaklaşık yarım saat alıkoyduktan sonra 5 iş makinesini cayır cayır yaktı. İş makinelerini yakan teröristlerin ormanlık alana kaçarak ortadan kayboldukları öğrenildi.

EKİPLERDEN HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Alınan bilgilerde, olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve asker sevk edildiği öğrenildi. İtfaiye ekipleri terörist grubun yaktığı iş makinelerini söndürme çalışmasına başlarken bölgeye takviye ekipler sevk edilerek makineleri yakarak kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

 

siirt PKK terörist işçi iş makineleri 5 makine yaktılar yol kestiler