Sigara Kullanmayanlara Ayrıcalık! Daha Fazla Tatil Yapacaklar

TAKİP ET

Japonya'da bir şirketin yaptıkları detaylı araştırmaları sonrasında sigara kullanmayan çalışanlarına 6 gün daha fazla ücretli izin kararı aldığı öğrenildi.

Japonya’da bir şirketin yaptıkları detaylı araştırmaları sonrasında sigara kullanmayan çalışanlarına 6 gün daha fazla ücretli izin kararı aldığı öğrenildi.

Japonya Tokyo’da bir binanın 29. katında bulunan Piala isimli bir Pazarlama şirketinin yaptıkları detaylı bir araştırma sonucunda sigara içen çalışanların sigara molasında zemin kata inerek yaklaşık 15 dakika sigara molasına ayrıldığını ve bu sürenin çalışma saatinden geçtiğini belirleyerek sigara kullanmayan çalışanlarına 6 gün ücretli izin verdiğini ve sigara kullanan işçi sayısını azaltmayı hedeflediklerini söyledi. 

UYGULAMA SONRASINDA 4 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI

Şirketin uygulamaya başladığı uygulama sonrasında şirkette çalışan 30 kişinin sigara kullanmadığı için 6 günlük ücretli izin hakkını kullandıklarını ve bu uygulama sayesinde 4 çalışanında sigarayı bıraktıkları belirlendi. Yapılan araştırmalarda da Japonya’nın yüzde 21,7’sinin sigara kullandığı belirlendiği ve birçok şirketinde sigara kullanımının fazla olmasından dolayı iş yeri bölgesinde ve ofislerde sigara içilmesini yasakladığı belirlendi. 

 

Dünya haberleri Sigara İşçiler Sigara kullanmayan işçiler 6 gün fazla tatil Ücretli tatil Pazarlama şirketi