Sigara Fiyatları 5 Liraya Düşebilir

TAKİP ET

Sigaraya verilen vergi oranlarında sıfırlamaya gidildi. Bunun üzerine şirketlerin indirim için yolu açıldı. Artık istenildiği takdirde 5 liraya bile sigara satılabileceği belirtildi.

Daha önce sigaraların 7 liranın altına düşmesini engellemek amacıyla konulan vergilerin sıfırlanması üzerine sigaraların ucuzlayabileceği yönünde sinyaller verildi. Daha önce 5 6 liraya asgari maktu vergisi uygulanıyordu. Alınan son kararlar çerçevesinde bu verginin sıfırlanmasına karar verildi. Bunun üzerine sigara şirketleri artık istemeleri halinde 5 liraya dahi sigara satabilecekler.

Cumhurbaşkanlığı tarafından özel imza ile yayınlanan ÖTV değişikliği sonrasında karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Ardından ÖTV değişikliğine ilişkin pek çok şirketi ilgilendiren kararların alındığı öğrenildi. 

VERGİLER SIFIRLANDI

Tütün içeren sigara ve mamullerinin ÖTV oranlarında birtakım değişiklikler yaşandı. Sigaradan alınan vergilerin bir kısmının sıfırlanması çeşitli uygulamaların varlığını da gündeme getirmeye çıkardı. Ancak ÖTV değişiklikleri ile birlikte bazı vergi oranlarının artırılmasına karar verildi. 

Nispi ÖTV oranı yeni yıl öncesinde yüzde 63 oranında alınırken yeni dönemde yüzde 67 olarak belirlendi. Daha önceki dönemlerde sigara fiyatının 7 lira ve altına düşmesini engellemek için paketlere 5 6 liralık asgari maktu vergisi alınıyordu. Ancak değişiklikler sonrasında bu vergi oranı sıfırlanmış oldu. Paket başına alınan maktu vergi ise 42 kuruş olarak kamaya devam edecek. Sigara fiyatlarına zam gelirken sigaranın ucuzlaması için yeni bir yol açılmış oldu. Artık şirketler bu verginin sıfırlanması ile istemeleri halinde 5 liraya kadar sigara satabilecekler. 

sigara fiyatları vergi