Sıcak Gelişme! TSK 120 Özel Kuvvetler Askeri İle İdlib'e Girdi

TAKİP ET

Sınır hattında yaşanan son dakika gelişmesinde, TSK'nın 120 Özel Kuvvetler Askeri ile bu akşam İdlib'e giriş yaptığı öğrenildi.

Sınır hattında yaşanan son dakika gelişmesinde, TSK’nın 120 Özel Kuvvetler Askeri ile bu akşam İdlib’e giriş yaptığı öğrenildi.

Sıfır noktasında günlerdir oldukça büyük hareketlilik yaşanıyordu. TSK, birkaç gündür asker ve zırhlı araçlarla sınıra sevkiyat gerçekleştiriyor ve keşif yapıyordu. Gelen son dakika bilgisinde bu akşam Özel Kuvvetlerden oluşan 120 askerin İdlib’e giriş yapığı belirtildi.

SINIR HATTINDA ASKERİ ARAÇ KONUŞLANMIŞTI

Son olarak bölgeden gelen bilgide, İdlib’te yer alan çatışmasızlık bölgesinde yapılan intikal kapsamında Hatay’a giriş yapan çok sayıda askeri aracın, ambulans ve konteyner’ın Reyhanlı ilçesinde sınır hattında konuşlandırıldığı belirtilmişti.

SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

Sıfır noktasında ilerleyen operasyonlar, Türkiye, Rusya ve İran’ın Astana’da gerçekleştirmiş olduğu kritik toplantı sonrasında Suriye’de yer alan İdlib ili çatışmasızlık bölgesi ilan edilmişti. Yapılan görüşmede Türkiye’den İdlib iline çatışmasızlık bölgesi ilan edilen yerlere güvenlikli bölgelerde asker konuşlandırılması kararına varılmıştı. 

 

sıcak gelişme TSK 120 özel kuvvetler asker İdlib sınır giriş