SGK'ya açtığı davayı kazandığını göremeden kansere yenik düştü

TAKİP ET

Bursa'da yaşayan İrfan Uz, 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konduğunda zorlu bir tedavi sürecine girdi. Kemoterapi ve ameliyat gibi işlemlerden sonra, doktorunun önerisiyle yılda 17 kez kullanılması gereken ve tanesi 22 bin 500 TL'ye mal olan immünoterapi ilacını almaya başladı. Ancak, bu ilaç SGK'nın ödeme listesinde yer almadığından dolayı aile maddi ve manevi zorluklarla karşılaştı.

İrfan Uz, ilacı alabilmek için ailesinin bin 800 dönümlük arazisini 110 bin liraya satmak zorunda kaldı. Daha sonra, ilaç bedellerinin geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK'ya dava açtı, ancak maalesef sonucu göremeden 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Davanın devam ettiği süreçte, yerel mahkeme İrfan Uz'un lehine karar vererek immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine hükmetti.

İrfan Uz'un kızı Handan Uz (42), aynı zamanda sağlık çalışanı olarak, babasının davanın sonucunu göremediğini, ancak diğer kanser hastaları için umut olduğunu belirtti ve şu sözleri ekledi: "Babamın mücadelesiyle diğer kanser hastalarına umut olmak bizim için çok değerli."

Bursa kanser hastalığı SGK