Şeyh'im Dedi Cinsel İstismarda Bulundu! Cezası Belli Oldu!

TAKİP ET

Konya'da yaşayan sahte şeyh müritlerinden 5 erkeğe cinsel istismarda bulunmuştu. Bunun üzerine mahkeme heyeti tarafından verilen karar sonrasında 62 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Konya'da yaşayan 61 yaşındaki bir adam bir süredir kendisini etrafta şeyh olarak tanıtmıştı. Bunun üzerine sohbetlerine katılan bir kişi gördükleri karşısında gözlerine inanamadı. Kendisini şeyh olarak tanıtan Süleyman Işık isimli adam etrafında bulunan erkeklere cinsel istismarda bulunuyordu. Şikayette bulunan kişinin erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu iddia etmesi BİMER tarafından incelemeye alınmıştı. Ardından konu hakkında soruşturma başlatıldı. 

2008 ile 2017 yılları arasında 17 ile 22 yaşları arasında değişen 5 erkeğe kendisini şeyh olarak tanıtan kişinin cinsel istismarda bulunduğu öğrenildi. Gelen şikayetlerin ardından tutuklanarak ceza evine gönderildiği öğrenilmişti. Ancak bu süre içerisinde yargılama süreci devam ediyordu. Tutuklandıktan sonra eski müridlerinden birisinin daha kendisi hakkında şikayetçi olmasının ardından dosyaların birleştirildiği açıklandı. 

HAKKINDAKİ İDDİALARI HARAM OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Mahkeme heyeti tarafından duruşmada sorulan sorulara kendisine iftira atıldığını dile getirdi. Savunmasında ise 'İftira ateşten bir gömlek gibidir. Bu gömleği bana giydirmek istediler. Hakkımda ifade veren kardeşlerim bana iftira atmışlardır. 10 aydır ceza evinde yatıyorum. Eşim hasta ve bakıma ihtiyacı var. Saygım sonsuz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Beraatimi talep ederken hakkımdaki iddialar tamamen haramdır'  dedi.

Mahkeme heyeti tarafından verilen karar sonrasında ise 62 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Tutukluluk haline devam edecek olan sahte şeyhin cinsel istismar suçunda bulunduğu kesinleşmiş oldu. 

cinsel istismar sahte şeyh ceza