Senelerdir biriktirdiği çeyizi hayali gibi sulara gömüldü! 'Artık evlenemem'

TAKİP ET

Şanlıurfa'da evlilik hazırlığında olan genç kızın 8 senedir dizdiği çeyizi ile beraber evlilik hayalleri de sel sularına teslim oldu. Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde, 17 vatandaşımız yaşamını yitirmesine neden olan selin öte yandan birçok vatandaşın ise yıllarca biriktirerek aldığı eşyalarına da zarar verdi.

Bu kişilerden biri olan 22 yaşındaki İslim Güneş ise 8 senedir bir fabrikada çalışarak hem yaşlı anne ve babasına bakıp ayrıca para biriktirerek çeyizini tamamladı.

KADIN JANDARMA EKİPLERİ DESTEK OLDU

Jandarma ekipleri, genç kızın evine gelerek, temizleyip çeyizinden sağlam kalanları çamur içerisinden çıkardı. Bayan jandarmanın da sarılarak teselli vermeye çalıştığı genç kız, bayramın ardından nişanlısıyla evlenme hazırlığında olduklarını aktardı. Evlilik planlarında sel ile birlikte suya düştüğünü ifade eden genç kız, kendisine destek olan jandarmaya teşekkür etti. Evlilik hayali kurarak o çeyizi yaptığını ifade eden Güneş, "Anlık oldu, haberim yoktu. Duydum ki evi sel basmış. Geldim baktım burası kullanılmayacak halde. Her şey bitmiş, çeyizim bitmiş. Ne hallerle yaptım ben o çeyizi" ifadeleri ile gözyaşlarını tutamadı.

"ARTIK EVLENMEM ÇOK ZOR"

Senelerdir çalışarak bir yandan ailesinin geçimini sağladığını, öte yanda da çeyizini tamamlamaya çalıştığını ifade eden Güneş," Bütün emeklerim boşa gitti. Hayallerimin hepsi çöp oldu, heba oldu. Zaten evlenecektik, bu olaylar olduktan sonra evliliğimiz zor olur. İki gündür evimizin önünde durmuşuz. Askerlerimiz kendi çabasıyla, kendi imkanlarıyla evi bu hale getirdiler yoksa şu anda bile içeri giremezdik. Onların bana çok desteği oldu. Bir abla olarak, bir kardeş olarak gelip bana sarıldılar, bana destek verdiler. Dediler ki biz sizin yanınızdayız, siz üzülmeyin, yeter ki size bir şey olmasın, giden mal olsun. Bayan astsubaylar Diyarbakır'dan gelmişlerdi, 3 bayan arkadaştı" şeklinde konuştu.

ESNAF ÇİZME VERMEYİNCE POLİS ALDI

Bu olayın ardından şükrettiğini ifade eden Güneş, "Bir hafta sonra çeyizim gidecekti, kısmet olmadı. Hayırlısı olsun, çok şükür, buna da şükür, beterin beteri var. Ben bu gün kendime çizme almaya gittim, param yok diye adam bana çizme vermedi. Paran eksik vermiyorum dedi. Ben de ilerde polis ağabeyi gördüm. Bana yardımcı oldu. Ağabey kendisini çok iyi bilir, ben ismini bilmem. Beni gördü, dedi ki abla ben sana cebimden vereyim. Söz konusu o değil, insanlık ölmüş, ben bundan dolayı üzülüyorum dedim. Allah polisimizden razı olsun, gidip bir yerden bulup getirip ayağıma giydirdi" dedi.

 

sağanak yağış çeyiz sel