Şemdinli Şehitlerinin Kimlikleri Belirleniyor! İlk Acı Haber Bursa'ya Ulaştı

TAKİP ET

Hakkari Şemdinli ilçesinde teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucunda 6 askerden 5'inin kimlikleri belirlendi. Çatışmada şehit olan 2 güvenlik korucusunun da kimliklerinin belirlendiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre ilk şehit ateşi Bursa'ya düştü.

Hakkari Şemdinli ilçesinde teröristler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucunda 6 askerden 5’inin kimlikleri belirlendi. Çatışmada şehit olan 2 güvenlik korucusunun da kimliklerinin belirlendiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre ilk şehit ateşi Bursa’ya düştü.

Hakkari Şemdinli ilçesinde yer alan Ortaklar bölgesinde bugün sabah saatlerinde çıkan çatışma sonucunda 6 asker ve 2 korucu şehit düşmüştü. Şehit düşen 6 askerden 5’inin isminin belirlendiği öğrenilirken 2 korucunun da kimlikleri belirlendi. Alınan bilgilere göre, şehit ateşi Isparta, Zonguldak, Hatay, Bursa ve Samsun’a düştü.

8 ŞEHİDİMİZ VAR

Hakkari Şemdinli ilçesinde bu sabah saatlerinde Türkiye’ye sızmaya çalıştıkları öğrenilen bir grup PKK’lı teröristle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış ve çatışma sonrasında Türkiye 8 şehit haberi ile uyanmıştı. Gelen ilk bilgilere göre çatışmada 6 askerimizin ve 2güvenlik korucumuzun şehit düştüğü belirtilmişti.

İLK ŞEHİT HABERİ BURSA’YA ULAŞTI

Sabah saatlerinde çıkan çatışma sonucunda şehit düşen askerlerin kimlikleri belirlenirken ilk şehit haberi Bursa’ya ulaştı. 9 ay önce sözleşmeli piyade er olarak göreve başladığı öğrenilen Emre Karaaslan’ın Bursa Kestel içesindeki baba ocağına şehit ateşi düştü.

KİMLİKLERİ BELİRLENİYOR

Çatışmada şehit düşen askerlerin kimlikleri tek tek belirlenirken askerlerden birinin Hatay Kırıkhan ilçesinden Er Ömer Küçük olduğu belirlendi. Şehit Er Ömer Küçük’ün şehit haberi baba ocağına ulaştı. Şehit Er Sercan Kara’nın acı haberi de memleketi Isparta’ya ulaştı. Bir acı haberde Zonguldak Çaycuma ilçesine ulaştı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak’ın acı haberi memleketini yasa boğdu. Şehit Piyade Er Erhan Karaca’nın acı haberi Samsun’daki ailesine ulaşarak tüm yakınlarını yasa boğdu. Çatışmada şehit olan 2 korucunun da kimliği belirlendi. Koruculardan Osman Yeşil ve Alaattin Tekin’in kimlikleri belirlenirken şehitler için yapılacak olan tören sonrasında Toklu köyüne defnedilecekleri bilgisi verildi.

 

Hakkari Şemdinli 8 Şehit 2 Korucu Şehitlerin isimleri Bursa Zonguldak Samsun Hatay Isparta Çatışma