Selahattin Demirtaş'ın Hapis Cezası Kaldırıldı!

TAKİP ET

Uzun bir süredir hapiste olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a Doğu Beyazıt Asliye Ceza Mahkemesince verilmiş olan 5 aylık hapis cezası kararı Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

Uzun bir süredir hapiste olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a Doğu Beyazıt Asliye Ceza Mahkemesince verilmiş olan 5 aylık hapis cezası kararı Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

Şu an da tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a Doğu Beyazıt Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olan 5 aylık hapis cezası kararının bölge mahkemesi kararı ile bozulduğu öğrenildi.

HDP YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan HDP, Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından dolayı Doğu Beyazıt 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılan davanın kararı geçtiğimiz 21 Şubat tarihinde mahkeme tarafından açıklandı. Kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılamak suretiyle Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlamasıyla, Demirtaş'a 5 ay hapis cezası verilmişti. HDP açıklamasında, Erzurum Bölge Mahkemesinin verilen bu kararı görüştüğünü ve Selahattin Demirtaş hakkında verilen 5 ay hapis cezası kararını bozduğunu belirtti. yapılan açıklamada kararın, Demirtaş’ın avukatlarının aynı konuşmalar nedeni ile başka mahkemelerde devam eden davalarının birleştirilmesi isteğinin yerine getirilmemesinden dolayı bozulduğu  belirtildi. 

 

selahattin demirtaş hdp hapis cezası karar ceza bozuldu