Şehit Cenazesinde Gözaltına Alınan 34 Şüpheliden 30'u Mahkemeye Sevk Edildi

TAKİP ET

Ankara'da Şehit Yüzbaşı Celaleddin Özdemir'in cenaze töreninde şüpheli oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 34 kişiden 4'ü polis tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. 30 şüphelinin ise adliyeye sevk işlemleri yapıldı.

Ankara’da Şehit Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in cenaze töreninde şüpheli oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 34 kişiden 4’ü polis tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. 30 şüphelinin ise adliyeye sevk işlemleri yapıldı.

Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir, Suriye’nin Azez bölgesinde PKK/YPG’li teröristler tarafından açılan ateş sonucunda şehit düştü. Şehit Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan ancak şüpheli oldukları değerlendirilen 34 kişi polis ekiplerince gözaltına alınarak Yaşamkent Polis Merkezi’ne götürüldü. Cenaze töreni esnasında provakatif eylem yapabileceklerinden şüphelenilen ve polis merkezinde ifadeleri alınan 34 şüpheli daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  

Provakatif eylem yapmak maksatlı şehit cenazesine katıldıklarından şüphelenilen ve gözaltına alınan 34 kişiden 22’sinin daha önceden çeşitli suçlardan sabıkalı oldukları tespit edildi. 34 şüpheliden 4’ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 30 şüphelinin ise adliyeye sevk işlemleri yapıldı.

Adliye önünde basın mensuplarının görüntü almasını engellemek isteyen şüpheli yakınlarının ise ceketlerini havaya kaldırdığı görüldü.

Yüzbaşı Celaleddin Özdemir şehit şehit cenazesi Suriye Azez son dakika haber