Sedat Peker'e İnceleme

TAKİP ET

Sedat Peker, Rize'de teröre lanet mitinginde AKP'ye oy isterken "oluk oluk kan akacak" demişti. Bu sözler için inceleme başlatıldı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü olmaktan hüküm giyen Sedat Peker'in "oluk oluk kan akacak" dediği konuşmasında suç unsuru bulunup bulunmadığını belirlemek için konuşmanın tüm kaydını istedi. Tescilli organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 9 Ekim tarihinde Rize'de teröre lanet mitinginde yaptığı konuşmada “oluk oluk kan akacak” demişti. Konuşmanın hemen ardından 10 Ekim’de meydana gelen ve en az 97 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara katliamı sonrasında bu sözler tartışılmıştı. Milliyet'in haberine göre, olay üzerine Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Rize Emniyet Müdürlüğü’nü bir yazı göndererek, Sedat Peker'in yaptığı konuşmada bir suç unsuru olup olmadığını belirlemek için konuşmanın tamamını istedi. Güvenlik Şubesi de kayıtları gönderdi.

AKP ankara barış mitingi ankara barış mitingi patlama ankara barış mitingi patlama anı ankara tren garı ankara tren garı patlama ankara tren garı patlama anı ankara tren garında patlama mafya babaları oluk oluk kan a