Sedanur Davasında Şok Gelişme! Nakil İsteği Gündeme Geldi!

TAKİP ET

Kars'ın Kağızman ilçesinde 9 yaşındaki Sedanur'un cinsel istismar sonrasında öldürülmesinin ardından DNA örnekleri açıklandı ve 3 sanığın yargılanmasına başladı. Ancak güvenliğin sağlanması için mahkeme tarafından nakil başvurusunun yapıldığı belirtildi.

Minik Sedanur'un öldürülmesinin ve cesedinin bulunmasının ardından yargılama süreci başladı. Kars'ın Kağızman ilçesinde 9 yaşındaki minik Sedanur cinsel tacize uğramış ve ardından feci şekilde öldürülmüştü. Bunun ardından köyde olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmış ve tutuklanarak ceza evine gönderilmişlerdi. Geçtiğimiz günlerde dava hakkında şok bir gelişme yaşanmış ve tutuklu sanıklardan ikisinin DNA örnekleri ile küçük kızın üzerindeki örneklerle eşleştiği öğrenildi. 

Verdikleri ifadeler çerçevesinde sanıklardan birisi küçük kız çocuğunu diğer sanıklarla birlikte öldürdüklerini ve cinsel istismarda bulunduklarını anlattı. Ancak diğer sanıkların bu iddiaları kabul etmediği açıklandı. Minik Sedanur'un cinayeti hakkında yaşanan gelişmelerin ardından köyde çeşitli huzursuzlukların yaşandığı öğrenildi. 

DAVANIN BAŞKA BİR İLDE GÖRÜLMESİ İSTENİYOR

Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşanan korkunç cinayetin ardından Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesinde DNA örneklerinin tutması ve araştırılmasının ardından dava süreci kabul edildi. Ancak mahkeme Adalet Bakanlığına bu konu hakkında bir başvuruda bulundular. Başvurunun ardından güvenliğin sağlanması çerçevesinde yeni bir karar alındı. 

Davanın başka bir ilde görülmesinin daha güvenli olabileceği düşünülüyor. Kars T tipi ceza evinde tutuklu halde bulunan sanıkların yine güvenlik önlemleri çerçevesinde Diyarbakır'da bulunan ceza evine nakledilmesi için çalışmalar gerçekleştirildi. Acılı anne DNA örneklerinin açıklanması ile birlikte kızına bunu yapanların idam edilmesini isterken yaşadıklarının çok acı olduğunu gözyaşları içerisinde anlattı. 

sedanur davası nakil isteği