Seçimlerde itirazlar süreçleri devam etmekte

TAKİP ET

İstanbul'da ilçe seçim kurullarından ıslak imzalı tutanaklar İl Seçim Kurulu'na gelmeye devam ediyor. İl Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, son itirazlar yarın saat 17.00'ye kadar yapılabilir.

Siyasi partiler ve adaylar adına itiraz süreci devam ediyor. İstanbul'daki Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu'na şu ana kadar bir itiraz yapılmadı.

İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazlar bugün saat 17.00'de sona erecek. Bu itirazlar, İlçe Seçim Kurulları tarafından bugün gece saat 12.00'ye kadar karara bağlanacak. İlçe Seçim Kurullarının kararlarına yapılan itirazlar ise yarın saat 17.00'ye kadar İl Seçim Kurulu'na yapılabilir.

İl Seçim Kurulu, yarın gece saat 12.00'ye kadar itirazları değerlendirerek karara bağlayacak. İl Seçim Kurulu'nun itiraz süreci tamamlandıktan sonra bile itirazlar olursa, bunlar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından değerlendirilecek.

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin, kendilerine henüz ulaşmış bir itiraz olmadığını belirterek bazı sandık kurulu başkanlarının tutanaklarda oyların birleştirilmesi ve nereye yazılacağı gibi bazı maddi hatalar yaptıklarını ancak kasıtlı bir usulsüzlük yapılmadığını ifade etti.

seçim itiraz sandık oy pusulası