Sayı Güncellendi! İşte 9 Günde Afrin'de Öldürülen Terörist Sayısı

TAKİP ET

Türk Silahları tarafından Afrin'de Zeytin Dalı adı verilerek başlatılan operasyonda 9. günde öldürülen terörist sayısı güncellendi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyonda 557 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahları tarafından Afrin’de Zeytin Dalı adı verilerek başlatılan operasyonda 9. günde öldürülen terörist sayısı güncellendi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyonda 557 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından başlatılan ve tüm hızıyla devam eden Zeytin Dalı operasyonunda 9 günün ardından etkisiz hale getirilen terörist sayısının 557 olduğu belirtildi.

TSK AÇIKLAMA YAPARAK OPERASYONU BAŞLATMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak 2018 Cumartesi günü yapılan açıklamayla Suriye’nin Afrin Kentinde Saat 17.00’da Zeytin Dalı operasyonu başlamış ve operasyon Özgür Suriye ordusu birlikleri ile yürütülmüştür. Suriye’nin Afrin kentinde bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek ve bölge halkının huzur ve güvenliğini sağlamak üzere başlatılan bu operasyon 9. gününe geldiğinde ise TSK tarafından etkisiz hale getirilen terörist sayısı güncellenerek kamuoyu ile paylaşıldı.

İKİ ASKER YARALANDI

Öte yandan yine TSK tarafından yapılan açıklamada, 28 Ocak 2018 tarihinde bölgede PKK, PYD,YPG ve DEAŞ terör örgütleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada iki askerimizin yaralandığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından destek verilen Özgür Suriye Ordusu mensubu bir kişinin şehit olduğu öğrenildi. Yine Özgür Suriye Ordusu mensubu 4 kişinin yaralandığı ve yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisi aktarıldı.

 

TSK Afrin Zeytin Dalı Terörist Açıklama ÖSO