Sayı gün geçtikçe artıyor! Salgında ülkemizdeki son durum ne?

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini sürdürürken Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan son bilgilerde salgının son seyri kamuoyuyla paylaşıldı.

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini sürdürürken Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan son bilgilerde salgının son seyri kamuoyuyla paylaşıldı. Bakanlığın paylaştığı verilere göre son 24 saat içinde koronavirüs hasta sayısı 1.193 artış göstererek toplamda 241.997’ye ulaştı.

Toplam Test Sayısı 

Ülkemize bugüne kadar yapılan toplam koronavirüs test sayısı 5.326.035’e çıktı. Son 24 saat içinde yapılan 62.219 test sonucunda 1.193 yeni hasta tespit edilirken toplam hasta sayısı 241.997’ye yükseldi.

Bugün 14 Kişi Vefat Etti

Koronavirüs sebebiyle bugün 14 vatandaşımız daha hayatını kaybederken ne yazık ki ülkemizdeki toplam vefat sayısı 5.858’e çıktı.


Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Koronavirüsü yenen ve sağlığına kavuşan hasta sayısı bugün 1.211 olarak açıklanırken bu sayı toplamda 224.970’e ulaştı.

Toplam Ağır Hasta Sayısı

Koronavirüsle savaşan toplam ağır hasta sayısı 603 olarak aktarılırken hastalarda zatürre oranı ise yüzde 8,2 olarak açıklandı.


Sağlık Bakanı’ndan 2 İle Kritik Uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın günlük verilerini sosyal medya hesabından paylaşarak kritik uyarılara yer verdi. Test sayısının salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yakın olduğunu belirten Bakan Koca, 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranının ülke geneline bakıldığında yüzde 20-25 aralığında seyrettiğini belirtti. Gümüşhane ve Uşak’ın yüzde 35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip olduğunu söyleyen Bakan, bu iki ili uyardı.