Savaşın Ayak Sesleri! ABD'nin Askeri Yaptırım Kararına Çin'den Çok Sert Tepki

TAKİP ET

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Pekin Büyükelçisi'nin Bakanlığa çağırıldığı ve askeri yaptırımlar sebebiyle tepki gösterildiği aktarıldı. İşte detaylar…

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Pekin Büyükelçisi’nin Bakanlığa çağırıldığı ve askeri yaptırımlar sebebiyle tepki gösterildiği aktarıldı. İşte detaylar…

Washington yönetimi tarafından alınan Çin’e askeri yaptırım kararı sonrasında Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, ABD Pekin Büyükelçisi’nin yaptırım kararıyla ilgili olarak Bakanlığa çağırıldığı ve Çin ordusunun karardan güçlü bir şekilde öfke duyduğu belirtildi.

PEKİN BÜYÜKELÇİSİ BRANSTAD BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Pekin Büyükelçisi olan Terry Branstad’ın Bakanlığa çağırıldığı belirtildi. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Cıng Zıguang’ın Bakanlığa çağırılan Branstad ile yaptığı görüşmede, Eashington yönetimi tarafından Çin’e uygulanan yaptırım kararını protesto ettiği aktarıldı.

ÇİN GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALACAK

Aktarılan bilgilere göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Cıng Zıguang Çin ve Rusya arasındaki ilişkilerin iki egemen ülke arasındaki olağan ilişkiler olduğunu ve ABD’nin buna müdahale etmeye hakkı olmadığını belirttiği öğrenildi. ABD’nin yaptırım kararının Çin ve ABD ilişkilerine ciddi zararlar verdiği belirtilirken Pekin yönetiminin ülkenin ulusal çıkarlarını korumak için gereken tüm önlemleri alacağı belirtildi.

 

Dünya haberleri Son dakika ABD yaptırım Washington Çin ordusu Pekin tepki askeri yaptırım savaş