Savaşa mı girdik?

TAKİP ET

Suriye sınırında Türk askeri birliklerinden topçu ateşi açıldığına dair video görüntüleri brifingde sunan Rus Savunma Bakanlığı, konu hakkında NATO ve Pentagon'dan tepki ve açıklama bekliyor.

Türkiye sınırında topçu ateşi Russia Today  internet sitesinde yeralan habere göre;Rus Savunma bakanlığı yetkilileri video sunumu yaparak, ellerinde Suriye sınırında konuşlanan ağır silahlarla donatılmış Türk birliklerinden Suriye'ye top ateşi açıldığının kanıtı olduğunu söyledi. Görüntüleri Suriye Genelkurmayı vermiş

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral İgor Konashenkov'un verdiği brifingde; Suriye Genelkurmay Başkanlığı'nın Rusya'ya verdiği video kamera görüntülerine göre;  Suriye'nin Türkiye sınırında kendinden hareketli ağır kalibreli silahlarla donanmış araçların olduğunu görülüyor. Tümgeneral Konashenkov, ayrıca  Suriyeli muhaliflerin de elinde Türk birliklerinin Suriye topraklarını top ateşiyle dövdüğüne dair video görüntüleri olduğunu sözlerine ekledi.

Nato ve Pentagon'dan açıklama bekleniyor

Tümgeneral Konashenkov bunun inkar edilemeyen bir gerçek olduğunu ve Türk askeri birliklerinin bu hareketleri konusunda acilen Nato ve Pentagon'dan açıklama ve tepki beklediklerini de vurguladı.