Sarpdere yolunda ölümlü kazaların sonu: Çalışma başlatıldı: Ölenlerin yakınları kurban kesti

TAKİP ET

Ordulu sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Sarpdere yolunda önemli bir dönüşüm gerçekleşti. Ulubey ilçesinden geçen ve çok sayıda ölümlü trafik kazasına sahne olan bu yolun 3 kilometrelik bölümünde genişletme çalışmaları yapılarak asfalt döküldü ve güzergah uyarı levhalarıyla donatıldı. Yıllar önce yaşanan kazalarda sevdiklerini kaybedenler, yol çalışması yapılan alanda dualarla kurban kesti.

Ulubey'den Gölköy ilçesine uzanan ve 28 mahalleyi birbirine bağlayan 31 kilometrelik Sarpdere yolunda sürücüler ve yerel halk arasında tedirginlik yaratıyordu. Bölgede çok sayıda ölümlü trafik kazası yaşandığı için halkın talebi üzerine yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl gerçekleştirilen çalışmalarla yolun 3 kilometrelik bölümü genişletildi. Yolun genişliği 7 metreye ulaşarak asfaltla kaplandı ve güzergah uyarı levhalarıyla donatıldı. Karayolları Müdürlüğü ekipleri de çalışmanın tamamlandığı alanda çizgi işaretlemesi yaptı. Yıl sonuna kadar yolun 6 kilometrelik bir bölümünün tamamlanması hedeflenirken, tüm çalışmaların 2024 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Yol çalışmalarını izleyen ve yıllar önce sevdiklerini kazalarda kaybedenler, dualar eşliğinde kurban kesti. Sarpdere-Damarlı Platformu Basın Sözcüsü Abdulaziz Özen, yaptığı açıklamada, "Sarpdere-Damarlı Yolu olarak bilinen 5250 kara yolundayız. Bu yolun toplam uzunluğu 31 kilometre. Şu anda 9 kilometrelik kısmında çalışma yürütülüyor. 3 kilometrelik kısmında sıcak asfalt döküldü ve çalışmalar devam ediyor. Muhtemelen temmuz ayının ortalarında çalışmalar, Ulubey ilçe merkezine kadar tamamlanacak. Geri kalan 22 kilometrelik kısımda fore kazık, istinat duvarları ve genişletme çalışmaları devam edecek. Samsun Karayolları Bölge Müdürümüzden aldığımız bilgiye göre, 2024 yılı yaz aylarında yolun tamamının bitmesi bekleniyor. Bu yol, ölümlü kazaların yaşandığı bir yoldu ve atıl durumdaydı

Ordu trafik kazaları çalışma başlatıldı