Sapık Babadan Mahkemede Skandal Savunma

TAKİP ET

İstinaf mahkemesi 3 kızına cinsel istismarda bulunan babaya zaman aşımı gerekçesiyle ceza verilmemesi kararını doğru buldu. Mahkeme aynı zamanda erkek çocuğuna da cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası verilen babanın cezasına teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 7 yıl 6 aya indirdi. Savunmasında hakkındaki suçlamaları reddeden H.E. "Ben mahallemde örnek birisiyim" ifadelerini kullandı.

Söz konusu davanın dosyasındaki daire göre muska yazarak ve medyumluk yaparak hayatında kazanan H.E’nin biri üvey olmak üzere 4 kızı ve bir erkek çocuğuna tacizi 1996 yılında başladı. İki kızın 2002 yılında şikayetçi olması üzerine H.E hakkında soruşturma yapıldı ve delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verildi. Daha sonra erken yaşta evlenen kızlar evden ayrıldı.  2007 yılında ise söz konusu kişinin yeğeni olan S.K.  dayısının sosyal medyada bir kadınla cinsel içerikli sohbet ederken küçük kızından cinsel içerikli bahsettiği ne şahidi oldu. Dayısının ifadelerini küçük kızın ablaları ile paylaşması üzerine ablalar savcılığa şikayette bulundu.

ZAMAN AŞIMI GEREKÇESİYLE CEZA VERİLMEDİ

Bir kez daha baba hakkında soruşturma dosyası açılırken bu defa tutuklanandı. H.E.’nin 11 yaşındaki oğluna da istismarda bulunduğu belirlenirken Ankara 8 Ağır Ceza Mahkemesi'nde çocuğa cinsel saldırı suçundan dava açıldı. Yapılan yargılama sonucunda mahkeme heyeti sana erkek çocuğuna yönelik davranışları nedeniyle Çocuğun cinsel istismarı suçundan 12 yıl hapis cezası verirken en küçük kızına yönelik ifadeleri nedeniyle aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçundan 3 ay hapis cezası verdi. Mağdur diğer 3 kıza yönelik Sanığın eylemleri ise zamanaşımı kapsamında değerlendirilerek sanığa başka ceza verilmedi.

İSTİSMARI ANLATTI

Temyiz edilen davanın incelemesi Bölge adliye mahkemesi 17 Ceza Dairesi tarafından görüldü. Mağdur çocuklar 5 Ekim tarihinde duruşmada bir kez daha ifade verdi.2006 doğumlu olduğu öğrenilen erkek çocuk ifadesinde “Sanık babamdır. Evin balkonunda bulunduğum sırada benim pantolonumu aşağıya sıyırdı, ancak külodumu indirmedi, kendi pantolununu indirmişti, ancak iç çamaşı üzerindeydi. Ben yanından kaçtım”  sözleri ile Başından geçenleri anlattı.

İSTİSMARDAN KURTULMAK İÇİN EVLENDİM

Mahkemede katılan sıfatı ile ifadesi alınan 1987 doğumlu F., ilkokul 2. sınıfa giderken babası tarafından tarlaya götürüldüğünü ve orada istismara maruz kaldığını anlatarak, “Bu eylemleri 2002 yılına kadar devam etti. Annem öğrenince şikayetçi olduk” dedi. 1993 doğumlu P. de babasının kendisine yönelik istismarının 2009 yılına kadar devam ettiğini iddia ederek, “Ben 16 yaşında evlendim, çünkü istismarlardan kurtulmak istiyordum. Ben aile arasında bu durumları hep söylüyordum. Ancak bana inanmıyorlardı. 2002 yılında şikayetçi oldum ama takipsizlik kararı verilmişti”  ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİRİYİM

Mahkemede savunma yapan sapık baba ise suçlamaları kabul etmediğini erkek çocuğu ilkokula başladığından bu yana okula arabayla götürüp getirdiğini iddia ederek, “Aramızda hiçbir soğukluk yoktu. Ben mahallemde örnek birisiyim. Kesinlikle bu suçları işlemedim. Tüm suçlardan beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

 

sapık baba mahkeme cinsel istismar son dakika