Şanlıurfa'da Kaçak Elektrik Takibi Yapan Ekibe Saldırı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da konutlarda ve tarımsal sulama alanlarında kaçak elektrik denetimi yapan ekibe taş ve sopalarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 görevli yaralandı.

Dicle elektrik ekipleri müşterilerine daha kaliteli enerji dağıtımı yapabilmek adına  sahada kaçak elektrik takibi yaparken saldırılara maruz kalıyor. Kaçak tüketimleri belirlemek ve önlemek adına Hilvan İlçesi 200 haneli Kuskunlu mahallesine giden Şanlıurfa İl Müdürlüğü Enerji Kayıpları Yöneticiliği ekipleri kendilerine jandarma ekiplerinin de eşlik ettiği sırada yaklaşık 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

 

JANDARMAYA FİZİKİ ENGELLEME

Ekibin güvenliğini sağlayan jandarmalar bunun üzerine kalabalığa müdahalede bulundu. Fakat eylemci grup jandarma ekiplerine de saldırarak görevlerini yapmalarına engel olurken şirket çalışanlarını da darp etti. Grubun saldırısı sonucu biri mühendis olmak üzere 3 şirket çalışanı yaralandı. Jandarma ekipleri kalabalığı durdurmak adına havaya ateş açmak zorunda kalırken Hilvan’dan takviye güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. Jandarmanın çabası ile olayların büyümesi önlenirken 6 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

 KAÇAKLA MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Olaylar nedeniyle çalışmaların tamamlanamayan ekiplerin dönmek zorunda kaldığına dikkat çeken Dicle Elektrik yetkilileri, "Büyük çoğunluğu oluşturan diğer tüketicilerimize kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi vermek için kaçak elektrik kullanımıyla mücadele kararlılığımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa saldırı kaçak elektrik son dakika son dakika haberi