Şanlıurfa Valisi Suriyelileri Uyardı: Misafirliğin Gereğini Bilin

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son dönemlerde Suriyeliler nedeniyle gerginlik en üst sahaya çıkarken Suriye Valisi Abdullah Erin Suriyeli kanaat önderleri ile istişare toplantısı düzenledi. Vali Erin burada yaptığı açıklamada "Misafirliğin gereğini bilin" uyarısında bulundu.

Şanlıurfa'da Suriyeliler tarafından iki kardeşin öldürülmesinin ardından çıkan gelinlikler üzerine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin kentte yaşayan Suriyeli kanaat önderleri ile istişare toplantısı yaptı.

2 KARDEŞ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

27 Eylül tarihinde Osmanlı Mahallesi'nde Türk ve Suriyeli aileler arasında çıkan silahlı kavga sonucu Mahmut ve Mesut Dağ Kardeşler hayatını kaybetmiş ve Müslüm Dağ yaralanmıştı. Bu olayın ardından Suriyelilere yönelik saldırıların artması sonucu 'Şanlıurfa İstişare Toplantısı'  yapıldı. Toplantı Vali Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilirken toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Türk ve Suriyeli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kanaat önderleri katıldı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin toplantıda yaptığı konuşmada devletin tüm kurumlarıyla büyük bir kararlılık içerisinde hareket ettiğini ve hukuk dışı hiçbir eyleme harekete ve davranışa izin verilmeyeceğini dile getirdi. Şanlıurfa'nın bir huzur ve hoşgörü şehri olduğunu hatırlatan Vali Erin, Okul içerisinde gerekli işlemlerin yapılması için büyük hassasiyet gösterildiğini söyledi.

“MİSAFİRLİĞİN GEREĞİNİ BİLİN”

Türkiye’nin Suriyelilere kardeşlik hukuku içerisinde kapılarını sonuna kadar açtığını belirten Vali Erin burada yaşayan Suriyeliler'in de misafirliğin gereklerini yerine getirmesi gerektiğine dikkat Çekerek, “Günübirlik yaşamaktan sıyrılıp, daha planlı yaşayacak şekilde çeşitli önlemleri ve tedbirleri hayata geçirmiş olacağız. Sonuçta biz ev sahibiyiz, buradaki insanlar sizin ev sahibiniz. Suriyeli kardeşlerimiz de bu ev sahiplerinin misafirleridir. Hepimizin geleneğinde, örfünde, adedinde misafir gittiğimiz bir yerde misafirlik kurallarına tabi olmak vardır. Hiç birimiz misafir olarak gittiğimiz bir evde, ev sahibini rahatsız edecek nitelikte bir harekette, eylemde, söylemde bulunmayız. Bu, ev sahibine olan hürmettendir"  ifadelerini kullandı.

şanlıurfa şanlıurfa valisi suriyeliler toplantı son dakika