Şanlıurfa'da zorla kursa gönderilen çocuğun intiharı iddiaları hakkında soruşturma açıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 12 yaşındaki Abdülbaki D., bir ahırda asılı halde bulundu. Çocuğun, zorla bir kursa gönderildiği ve bu sebeple intihar ettiği iddia edilirken, Şanlıurfa Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Abdülbaki D., ailesi tarafından Eyyübiye ilçesi Beşat Mahallesi'nde dini eğitim verilen özel bir kursta olduğu belirtildi. Ancak Salı günü Abdülbaki'den haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. Yapılan aramalar sonucunda Abdülbaki D., eğitim aldığı yerin yakınındaki Beşat Mahallesi'ndeki bir ahırda asılı halde bulundu. Çocuğun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından defnedildi.

Güvenlik güçleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Beşat İncirli Mahallesi'nde A.D. adında bir çocuğumuzun kendisini asmak suretiyle intihar ettiği bilgisi almış bulunmaktayız. Olayın yaşandığı andan itibaren güvenlik birimlerimiz, olayın aydınlatılması için sahada titizlikle çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca, olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması amacıyla Valiliğimiz tarafından idari soruşturma başlatılmış olup Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır. Süreçle ilgili adli işlemler titizlikle sürdürülmektedir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

Öte yandan, çocuğun zorla kursa gitmesine rağmen istemediği ve 1 yıldır bu eğitime katıldığı iddiası da araştırılmaktadır.

Şanlıurfa soruşturma intihar