Şanlıurfa'da bir apartmanda doğalgaz kaynaklı patlama: 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bir apartmanda doğal gaz sebebiyle meydana gelen patlama neticesinde, 2 kişi ölürken, 8 kişi ise yaralandı.

Merkez Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan bir binada doğal gaz sebebiyle belirtilen patlama yaşandı. Patlama sebebiyle apartmanda hasar meydana geldi. Patlamanın yaşandığı apartmana çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamanın etkisiyle, 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Binada tedbir amacıyla kontrollü bir şekilde tahliye gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan patlamanın yaşandığı yerde incelemelerde bulundu. Vali Ayhan, basın mensuplarına, bölgede bir patlama yaşandığını ifade etti. Vali Ayhan, yaptığı açıklamasında, "Yan taraftaki binalar da ağır hasar olduğu için kapalıydı ve boşaltılmıştı. Patlamanın olduğu bina da çoğu vatandaşlarımız tarafından boşaltılmıştı ve bu sabah da depremin üzerinden böyle bir faciayla uyandık. Şu an için 2 vefat ve 8 yaralı var." ifadelerini kullandı.

'DOĞAL GAZ VANASI FARKLI YÖNTEMLE KIRILIP AÇILDIYSA ÇOK BÜYÜK SORUN VAR'

Vali Ayhan, ihmale yönelik incelemelerin başlatıldığını ifade ederek, "Ben de hemen olay yerine gelerek durumu denetledik, gözden geçirdik. Vatandaşların da bizim uyarılarımıza çok dikkat etmesi lazım. Şu an burada adli ve idari soruşturma yapılıyor. Vatandaşımızın hayatı normalleştirmesini arzu etmekle birlikte biraz daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Burada doğal gaz kapalı olduğu halde doğal gaz vanası farklı yöntemle kırılıp açıldıysa çok büyük sorun var. İçeride bir kişinin daha olduğu öngörülüyor. Bununla ilgili de incelemeler sürüyor. Güvenlik tedbirleri alındı." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa doğalgaz patlama