Samsun'da Akılalmaz Olay! 26 Yaşındaki Kadın Öğretmen 18 Yaşındaki Gençle…

TAKİP ET

Samsun'da yaşayan 77 yaşındaki emekli öğretmen Fatma D.'yi Arayarak kendilerini polis olarak tanıtan ve fetö hesaplarını çaldı yalanıyla 258 bin lira dolandıran biri kadın iki kişi suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheli kadının özel bir okulda öğretmene olduğu ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayına karışan diğer 2 şüpheli ise polis tarafından aranıyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşanan olayda dün emekli öğretmen Fatma D.'yi Telefonla arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtarak  "FETÖ, banka hesaplarını çalıp kullanmış, hesabını kontrol edip paranı garanti altına alman gerekiyor" dedi. Emekli öğretmen kendisini arayan kişiye inanarak hesabının bulunduğu bankaya yönlendirdi. Kadın banka şubesinden 258 bin lira çekerek dolandırıcı tarafından söylenen baruthane mahallesinde ki İpekyolu parkına gitti. Burada yanına gelen bir kişiye Parayı veren kadını bugün 2. kez aynı kişi telefonla aradı ve banka hesabında bulunan 20 bin 800 Euro'ya çekip aynı parka getirmesini istedi. Emekli öğretmen dolandırıldığını anlayınca hemen polisi arayarak yardım istedi. Polis ekipleri kadını parka yönlendirdi.

Emekli öğretmenden parayı almak için parka gelen 18 yaşındaki Halil A.  ve Özel bir okulda öğretmen olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Meliha G.,  polis tarafından suçüstü yakalandı. Polis tarafından yakalanan şüphelilerden 18 yaşındaki Halil A.'nın Adana'dan uçakla parayı almak için Samsun'a geldiği tespit edildi. Dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen Barış D. (23) ve Halil A.'nın (22) yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

samsun ilk adım dolandırıcı son dakika son dakika haberi